Briti kirjanik: mis siis, kui printsess Diana lavastas oma surma?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: SCANPIX

Bangladeshi päritolu Briti kirjanik Monica Ali käis oma teoses «Untold Story» väljas spekulatsiooni, et printsess Diana ei surnud 1997. aastal Pariisis toimunud autoõnnetuses.

Kirjanik kirjeldab ühte võimalikku varianti, mis Dianast saada võis, kirjutab Daily Mail.

Ali arvates ei saa välistada, et printsess lavastas oma surma ja nüüd elab kuskil rahulikku elu.

Printsess Diana matuste ajal peetud kõnes ütles ta vend, krahv Spencer, et Diana oli «nüüdisaja üks kõige jahitumaid inimesi».

Selle tõttu võis ta soovida kõigi ja kõige eest kuhugi vaiksesse kohta põgeneda.

«Kui tüdrukud unistavad printsessiks saamisest, siis Diana unistas tavaliseks naiseks saamisest. Talle ei sobinud elu kuldses puuris,» lausus Ali.

Kirjanik lisas, et printsess Diana soovis oma elu ise juhtida, kuid alati see ei õnnestunud.

«Minu teoses viis printsess oma unistuse rahulikust elust täide. Ta elab USA väikelinnas valenime all rahulikku elu. Ta näeb lehes artiklit ta poegade poolt tema mälestuseks Hyde Parkis korraldatavast kontserdist. Ta muutub rahutuks ning hakkab mõtlema, mida ta on ohvriks toonud – need on ta lapsed,» lausus Ali.

Kirjaniku sõnul ühtivad ta teose kangelanna Lydia elus ette tulevad asjad printsess Diana omadega. Kuid Lydia ei sure autoõnnetuses, vaid lavastab oma surma, et alustada uut elu.

«Maailmas hakkas pärast Diana surma levima spekulatsioone, et ta on tegelikult elus, sest ta jättis endast maha sellesisulisi ülestähendusi ja kirju,» lausus kirjanik.

Ali raamatus seisab, et printsess kartis oma elu pärast ning selle tõttu tahtis ta Briti kuninglikust perest välja pääseda.

«Tal ei jäänud muud üle kui üks otsustav samm astuda. Minu tegelane Lydia asub elama USA väikelinna ja rajab seal uue elu. Ta välimus on muutunud ja ta on vanem. Kuigi ta igatseb oma lapsi, on ta muidu eluga rahul. Kuid siis jääb ta ühele kõmufotograafile silma ning algab kassi-hiire mäng,» selgitas kirjanik süžeed.

Monica Ali sõnul võttis ta riski, kui hakkas Dianast raamatut kirjutama, sest printsess on siiani  väga sügaval brittide südames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles