Galerii: Tallinnas Ülemiste City linnakus avas ametlikult uksed uus fine dining restoran Juur

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul avas Tallinnas Ülemiste City linnakus ametlikult uksed uus fine dining restoran Juur, mille loojate eesmärk on tõusta Eesti parimaks restoraniks, tuues au sisse Eesti looduse varjatud aarded läbi tipptasemel kokakunsti.

Foto: Marek Metslaid

Gourmet Coffee restorani Juur ühe asutaja Annar Alase sõnul on uue toidukoha peamised märksõnad Põhjala köök ehk Nordic cuisine, molekulaargastronoomia, Eesti talunike puhas toodang, vanad juurviljasordid, ajaloolise hoone uus põnev interjöör, laitmatu teenindus ning suurepärane veinide, šampanjade, konjakite ja Eesti käsitöökohvi valik. 

«Tahame oma menüüs näidata, mida hoolikalt valitud Eesti toorainega on võimalik teha ning läheme toitudes esiisade kombel tagasi taimede päris algmaitsetesse,» selgitas restorani peakokk Kaido Metsa, kes on varem töötanud Gloria Veinikeldri peakokana, praktiseerinud Londonis asuvas Peruu tärnirestoranis Lima ning tulnud teisele kohale konkursil Aasta Kokk 2016.

Foto: Marek Metslaid

Rustikaalse ent modernselt hubase interjööri kujundasid restoranile nimekad sisedisainerid Tõnis Kalve ja Ahti Grünberg.

Restoran kasvatab palju toorainet mahedal kujul ise, peagi valmib hoone katusele ka oma kasvuhoone ning kõrvale fermenteerimismaja – suur merekonteiner, milles toidukoht hakkab oma tarbeks kasvatama ka seeni.

350 ruutmeetril laiuv 85-kohaline tipprestoran Juur avati 1898. aastal rajatud vanas Dvigateli tehase tootmishoones. Aastatel 1958-1986 asus hoones mehaanika-montaažitsehh nr 17, kus toodeti autokraanasid. 

Foto: Marek Metslaid

Ülemiste City linnakut arendava Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku kinnitusel on Juure avamist linnakus pikisilmi oodatud.

«Liigume üha rohkem selles suunas, et piirkonda tekiks rohkem melu ka pärast tööpäevade lõppu ja nädalavahetuseti ning Juur annab võimaluse siin igapäevaselt töötaval 8 000 inimesel pidada peenemaid ärilõunaid ja jääda piirkonda ka pärast tööpäeva lõppu,» selgitas Nõlvak, kelle sõnul peaks nii uus restoran kui näiteks peatselt avatav tipptasemel spordiklubi andma veel enam põhjust tallinlastel Ülemiste Cityt külastada.

Vaata pildigaleriid meeleolukast avamisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles