Video: USAs võideti rekordiline 435 miljonit dollarit, kuid suur osa sellest läheb maksudeks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Powerball lotopiletid
Powerball lotopiletid Foto: Elise Amendola/AP/Scanpix

USAs Indiana osariigis Lafayette’is asuv bensiinijaama pood Super Test Mini Mart müüs veebruari lõpus Powerball loto võidupileti, mis tõi selle pileti ostjale 435 miljonit dollarit, mis on rekordiline lotovõit.

AP teatel on see lotovõit, mille võidunumbrid olid 10, 13, 28, 52 ja 62 ning lisanumber 2, läbi USA lotoajaloo suuruselt kümnes.

Lafayette’i elanikud loodavad, et võidu sai keegi kohalik, sest siis jääks raha suure tõenäosusega linna ja ka teised saaksid kasu.

Indianas on selle aasta algusest olnud juba kümme lotovõitjat, kelle võidud on 1000 – 150 000 dollarini.

Nüüdne võitja ei saa siiski 435 miljonit dollarit endale, vaid osa sellest läheb riigimaksudest ja lotofirmale, talle jääb kätte 263 miljonit dollarit.

Lotovõitjaid abistava Indiana advokaadi Jason Kurlandi sõnul soovivad suure lotovõidu saanud anonüümseks jääda, kuna nad kardavad, et neilt võidakse hakata raha väljapressima ja nende elu kallale kippuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles