Briti politsei sai Madeleine McCanni kadumisjuhtumi uurimiseks lisaraha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann enne kadumist
Madeleine McCann enne kadumist Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Briti politsei on uurinud kolmeaastase Madeleine McCanni kadumist ligi kümme aastat, kulutades sellele kümneid tuhandeid naelu, kuid nüüd said uurijad veel 85 000 naela, et uurimine saaks veel pool aastat jätkuda.

Briti meedia teatel eraldas siseministeerium lisasumma, et uurimine saaks jätkuda kuni septembrini ja uurijad saaksid üle kuulata isiku, kes oli Portugali Algarve Praia da Luzi kuurordis ajal, mil Madeleine McCann 3. mail 2007 kadus, edastab news.com.au. 

Uurijate sõnul on  nendeni jõudnud tüdruku kadumise kohta uut informatsiooni, mis võib viia lahendusele lähemale.

Madeleine McCann / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Madeleine McCann / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Politse- ja kriminaalõiguse ministri Brandon Lewise sõnul toetab ta Briti politseid, mille uurijad juba ligi kümme aastat üritavad Medeleine McCanni juhtumit lahendada ja McCannide perele hingerahu tagasi anda.

Briti siseministeerium kinnitas, et politsei sai operatsiooni Grange, milles uuritakse Madeleine McCanni kadumist, uurimisperioodiks aprillist kuni septembeini 2017 lisaraha 85 000 naela.

Madeleine McCanni otsimisele on aastate jooksul kulutatud juba 11,1 miljonit naela.

Tüdruku vanemate Kate ja Gerry McCanni teatel ei loobu nad kunagi oma tütre otsimisest, sest loodavad ta leida elusana.

Gerry ja Kate McCann näitamas politsei fotoroboti pilti, milline võib nende tütar Madeleine nüüd välja näha
Gerry ja Kate McCann näitamas politsei fotoroboti pilti, milline võib nende tütar Madeleine nüüd välja näha Foto: John Stillwell/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

McCannid lubasid teatada politseile neist sotsiaalmeedia kiusajatest, kes süüdistavad neid oma tütre kadumises.  Portugali endine politseinik ja nüüdne eradetektiiv Goncalo Amaral, kes andis välja Madeleine McCanni kadumise teemalise raamatu «Tõde vale kohta», arvab et tüdrukuga juhtus surmaga lõppenud õnnetus, mis näitas vanemaid halvas valguses ja selle tõttu mõtlesid vanemad välja loo ta kadumisest.

McCannid üritasid Amarali raamatule kohtu kaudu saada müügikeeldu, kuid see ei õnnestunud.

Aastate jooksul on Madeleine McCanni väidetava nägemise kohta tulnud maailma erinevatest paikadest teateid, kuid seni ei ole tüdrukut leitud. Ta peaks praegu  olema 13-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles