Presidendi kantselei aastapäeva äpardused: valesti väljahõigatute nimekiri laienes veelgi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi liige Yana Toom ja Vladimir Litvinov.
Euroopa Parlamendi liige Yana Toom ja Vladimir Litvinov. Foto: Erlend Štaub

Esimene uudis presidendi kantselei nimeapsust jõudis avalikkuse ette kohe peale pidulikku vabariigi aastapäeva vastuvõttu.

Avalikuks tuli  kummaline vahejuhtum, kus 2016. aasta teaduspreemia laureaadi Urmas Nageli asemel saadeti kutse Räpina kirikuõpetajale Urmas Nagelile. Mõni päev enne vastuvõttu helistati kirikuõpetajast Nagelile ning teatati, et juhtunud on suur viga ning kutse oli mõeldud tema nimekaimule. Kirikuõpetaja Nagel, kes oli plaaninud vastuvõtule koos naisterahvast kaaslasega minna, ei olnud seega pidulikule sündmusele enam oodatud. Äpardustejada ei lõppenud aga sellega. Estonias hõigati sellegi poolest «õige» nimi vale tiitliga välja ning peale vastuvõttu edastati valeinfo ka meediaväljaannetele.

Riikliku teaduspreemia laureaat, KBFI direktor füüsik Urmas Nagel ja arhitekt Pille Nagel.
Riikliku teaduspreemia laureaat, KBFI direktor füüsik Urmas Nagel ja arhitekt Pille Nagel. Foto: Erlend Štaub

Taolisi vahejuhtumeid oli veel. Nädal enne vastuvõttu andis poliitik Yana Toom kantseleile teada, et tema kaaslaseks ei tule mitte poeg Fjodor, vaid Fjodori isa Vladimir Litvinon. Kätlemistseremoonial ETV otse-eetris hõigati sellele vaatmata vale nimi välja. Sama saatus oli poliitik Jaak Madisonil, kes isegi ei tunne sellenimelist inimest, kelle kommentaatorid tema kaaslaseks ristisid. Tseremoonial kõlas nimi Karet Kõverjalg, kuid Madisoni tegelik kaaslane vastuvõtul oli tema lapsepõlve sõbranna Sandra Hiie. Karet Kõverjala nimelist inimest pole EKREsse kuuluval mehel seni veel au olnud kohata.

Riigikogu liige Jaak Madison ja Sandra Hiie.
Riigikogu liige Jaak Madison ja Sandra Hiie. Foto: Erlend Štaub

Ehk läheb järgmine aasta paremini! Yana Toomi ning Jaak Madisoni vastuvõtusekeldusi loe lähemalt Kroonikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles