Justib Bieberiks kehastanud mehele esitati süüdistus laste seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Bieber ostis Kanadas uue elamise.
Justin Bieber ostis Kanadas uue elamise. Foto: Isabel Infantes/EMPICS Entertainment/Scanpix

Austraalia Queenslandi politsei esitas süüdistuse mehele, kes internetis teeskles menulauljat Justin Bieberit, ahistades samas lapsi.

Politsei uuris mehe arvutit ja leidis sealt materjali, mille alusel teda süüdistatakse 931 seksuaalse ahistamise juhtumis, edastab The Telegraph.

42-aastane mees teatas sotsiaalmeediat kasutanud lastele, et ta on Kanada popstaar Bieber, meelitades lapsi selle abil endaga suhtlema. Juhuslikult on laulja Bieber just praegu Austraalias kontsertturneel.

Justin Bieber
Justin Bieber Foto: Borna Filic/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Meest süüdistatakse laste ärakasutamisest, alaealiste ahistamises ja pornograafilise materjali levitamises.

Politsei teatel näitas mehe sülearvuti uurimine, et ta tegeles laste seksuaalse ahistamisega ligi kümme aastat, sest esimene materjal pärineb kümne aasta tagusest ajast.

Austraallane kasutas oma ohvritega suhtlemiseks Facebooki, Skype’i ja teisi sotsiaalmeediakanaleid.

Queenslandi politsei laste ärakasutamise vastase üksuse Argos liige, politseiuurija Jon Rouse sõnas, et mees kasutas sotsiaalmeediat appi võttes oma noori ohvreid julmalt ära.

«Lapsed otsivad kuulsustes eeskujusid ja usuvad, et nad suhtlevadki sotsiaalmeedias kuulsustega, kuigi tegemist võib olla ahistajate ja lastepilastajatega. Meil tuleb õpetada lapsi olema internetis ettevaatlikud, sest sellega aitame ennetada laste ärakasutamist ja valele teele viimist,» teatas politseiuurija.

Mees peab Brisbane’is 6. aprillil kohtu ette astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles