Hispaanias tegutseb restoranidele «külmi arveid» tegev gäng

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Hispaania politsei teatel tegutseb riigis kuritegelik grupeering, mis teeb restoranidele niinimetatud külmi arveid ehk arved jäetakse maksmata.

Politsei andmetel tegutseb see grupeering, mida juhib tõenäoliselt rumeenlane, eelkõige Kirde-Hispaanias, broneerides rohkem kui 100 inimesele sünnipäevade, pulmade, ristimiste ja matuste jaoks restorane, edastab BBC.

Hiljutiste juhtumite puhul jätsid 120-liikmeline ja 160-liikmeline seltskond kahes restoranis maksmata arve, mis ulatus üle 12 000 euro.

Hispaania meedia teatel leidis 120-liikmelise ristimisseltskonna juhtum aset Bembibres, kus oli broneeritud El Carmen restoran. Setskond oli osa rahast, umbes 900 eurot ette maksnud, kuid pärast magustoidu serveerimist inimesed lihtsalt kadusid ja osa summast, mis ulatus 2000 euroni, jäi neil restoranile maksmata.

Teine selline juhtum toimus Ponferradas, kus El Rincon de Pepi restoranis oli 160-liikmeline seltskond, mis koosnes pulmakülalistest. Nemad tegid samuti «külma» arve, jättes tasumata 10 000 eurot.  Ka sel juhtumil oli seltskond maksnud eeltasu, mis oli 1000 eurot.

«Neid oli kokku 160 ja me imestame seni, kuidas sai nii palju inimesi kiiresti kaduda,» lausus restorani omanik Laura Arias.

Hispaania meedia andmetel arreteeris politsei 48-aastase mehe, keda kahtlustatakse restoranide ärakasutamises. See mees olevat teinud nii ristimise kui pulmadega seotud restoranibroneeringu ning esinenud kui lapse ristiisa ja peigmehe isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles