Elu24 Live/ Anu Saagimil käisid külas legendaarsed Kukerpillid!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 9. märtsil käisid Elu24 Live`is külas legendaarsed Kukerpillid, kes tähistavad tänavu oma 45. sünnipäeva.

Kunstiülikooli üliõpilaste moodustatud folkansambel Kukerpillid loodi 1972. aastal. Ta alustas oma pikka karjääri esinemisega Eesti Reklaamfilmi telesaates «Ervin Abeli sou» 1. aprillil. Bändi nime mõtles välja Heino Mikiver.

Foto: Viktor Burkivski

Kukerpillide repertuaari kuulub nii eesti rahvalaule, kantrit, rock'n'roll'i, rockabilly't, eri rahvaste rahvalaule kui ka lorilaule. Esitatakse palju omaloomingut ja vanade ununenud laulude ümbertöötlusi. Kukerpillid on osalenud lastesaadete tegemisel ning teinud muusikat teatri ja televisiooni jaoks.

Foto: Liis Treimann

Bändi liikmed on:

Toomas Kõrvits – laul, kitarr, löökpillid

Ike Volkov – laul, bass

Arne Haasma – laul, akordion

Heiki Vahar – viiul, mandoliin

Endiste Kukerpillide liikmete hulgas on olnud Taivo Linna, Vello Salumets, Tiit Kõrvits, Tõnu Raadik, Kaarel Kilvet, Indrek Kalda, Jaan Arder, Vello Toomemets.

Läbi aegade on Kukerpillid koostööd teinud teiste hulgas Henno Käo, Järsumäe Virve, Ivo Linna, Tarmo Pihlapi, Artur Rinne, Priit Aimla, Toomas Veenre, Henn Rebase, Toomas Toropi, Tõnu Aava, Eino Baskini, Ervin Abeli, Sulev Nõmmiku, Raimo Aasa, Lembit Sibula ja Peeter Volkonskiga ning tantsurühmadega Sõprus, Kuljus ja Tuisuline.

Foto: Liis Treimann

Mis on Kukerpillide fenomeni saladus, seda neljapäeval Toomaselt, Ikelt, Arnelt ja Heikilt uurisimegi. 

Vaata järele, mis saates toimus!

Foto: Liis Treimann

Saatejuht Anu Saagim tänab outfit`i eest moebrändi Replay/Foorum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles