Telia selgitab, miks ei saanud osa fänne Eesti Laulu finaalis Kerli poolt hääletada (14)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laul 2017 teise poolfinaali salvestus, Kerli Kõiv
Eesti laul 2017 teise poolfinaali salvestus, Kerli Kõiv Foto: Erlend Štaub

Nii mõnigi on kurtnud, et neil ei õnnestunud eile õhtul Eesti Laul 2017 konkursil oma häält anda võistlusel teiseks jäänud Kerlile ja seetõttu ei tarvitse Koit Toome ja Laura võit õiglane olla. Telia kinnitusel olid liinid lihtsalt ülekoormatud.

«Eesti Laulu finaalis oli Kerli telefoniliin maas oma kümme minutit! Kus on õiglus? «Verona» võitis ebaausalt,» leidis üks Postimehe lugeja, kelle sõnul ei olnud võimalik ka sõnumeid saata. Neid, kes Kerli laulu «Spirit Animal» poolt otsustavas hääletusvoorus hääletada ei saanud, on teisigi.

Eesti Laulu meeskond asus täna uurima, kas tegu võis olla mingisuguse rikkega. IT- ja telekommunikatsiooniettevõte Telia aga kinnitas, et telefonihääletusel rikkeid ei olnud.

Telia võrguteenuste talituse juht Toomas Sau selgitas, et kui hääletajad said helistamisel kinnise signaali, siis oli see tingitud mastide/tugijaamade tehnilistest piirangutest. 

«Igal mastil on n-ö teatud hulk kõnekanaleid ja kui kõik kanalid on hõivatud, siis kuuleb helistaja vastuseks kinnist tooni, kõnekanalid ummistuvad. See juhtub siis, kui väga lühikesel hääletusperioodil tehakse väga palju kõnesid,» rääkis Sau.

Eesti Laulu kommunikatsioonijuht Laura Kõrvits lisas, et nende poole on sama küsimusega pöördutud ka varasematel aastatel. «Lihtsalt korraga tuleb liiga palju kõnesid sisse ja liinid on ülekoormatud. Tavaliselt see puudutabki neid artiste, kes jäävad teisele kohale. See on paratamatu,» rääkis ta. 

Kõrvitsa sõnul näitavad numbrid, et Laura ja Koit Toome said tegelikult juba esimeses hääletusvoorus ülekaalukalt hääli ja nende laul «Verona» oli juba siis publiku lemmik.

Niisamuti ei saanud vahepeal osa inimesi liinide ülekoormatuse tõttu hääletada võidulaulu ja teiste võistleja poolt. Telefon andis pidevalt kinnist tooni ja mõnel õnnestus oma hääl anda alles kümnendal katsel, kui üldse.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles