Julm nali – vanemad avastasid tütre nime tsunamiohvrite nimekirjast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julm nali – vanemad avastasid tütre nime tsunamiohvrite nimekirjast
Julm nali – vanemad avastasid tütre nime tsunamiohvrite nimekirjast Foto: SCANPIX

Austraallastest vanemad said šoki, kuna arvasid, et nende tütar hukkus Jaapanit tabanud tsunamis.

Ashley Russell leidis oma tütre Alice Byroni nime internetileheküljelt, kus on tsunamis kadunuks jäänud ja hukkunute nimed, kirjutab Huffington Post.

Seal seisis, et 21-aastane Ofunatos üheksa kuud inglise keelt õpetanud naine on hukkunud.

Sõnumi juures olid haigla kontaktandmed, kuid naise surnuks kuulutanud arsti nimi oli väljamõeldud.

Alice Byroni jaapanlastest sõbrad helistasid haiglasse ja said teada, et tegemist oli valeinfo levitamisega. Byron on elus ja hea tervise juures.

«Maailmas leidub tõeliselt halbu inimesi. Mu tütre tööandjale edastati sama vale informatsioon. Tema sõnul on veel inimesi, kes selle julma vale lõksu langenud on,» lausus 48-aastane Russell.

Alice Byroni sõnul liigub Jaapani looduskatastroofi järgselt internetis igasugust informatsiooni, ka sellist, milles meelega asja hullemaks tehakse.

Naise kinnitusel oli ta maavärina ajal oma Ofunato kodus. Ta läks majast välja ja ronis maja taga olevale mäekünkale, kust ta hiljem nägi tsunamit kandmas autosid ja majajäänuseid sisemaa suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles