Video: Hawaiile anti lumetormihoiatus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hawaii
Hawaii Foto: Grant Matsushige/AP/Scanpix

USAle kuuluvat Hawaii saarestikku tuntakse sealsest soojast kliimast ja suurepärastest liivarandadest, nüüd andsid meteoroloogid seal lumetormihoiatuse.

Meteoroloogide teatel käib lumetormihoiatus eelkõige Hawaii suurimal saarel asuvate vulkaanide Mauna Loa ja Mauna Kea piirkonna kohta, kuid lund võib sadada ka teistel aladel, edastab foxnews.com.

Observatoorium Hawaiil Mauna Keal
Observatoorium Hawaiil Mauna Keal Foto: Canada-France-Hawaii Telescope/AP/Scanpix

USA meteoroloogiaameti ennustuse kohaselt peaks seal sadama kuni 25 sentimeetrit lund ja tuule kiirus võib paiguti ulatuda kuni 100 kilomeetrini tunnis. Autojuhte hoiatati, et lumetormis võib nähtavus kahaneda vaid meetriteni.

«Kui on vajadus autoga sõita, siis tuleb arvestada ilma- ja teeolusid ning võimalusel vahetada rehve,» teatasid Hawaii võimud.

Kui kõige suuremal saarel Hawaiil tuiskab, siis teistele saaretele anti paduvihma ja üleujutuste hoiatus.

Puhkajate seas populaarsetele Hawaii saartele on ka varem antud lumetormihoiatus ning seal asuvatel vulkaanidel ei ole lumesajud ja lumi haruldased.

2016. aastal sada Mauna Loal ja Mauna Keal kaks korda lund.

Hawaii saarestik on vulkaanilise tekkega, loode-kagusuunalise saarteaheliku pindala on 16 600 ruutkilomeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles