Ameerika filmiakadeemia: Oscar-fiasko süüdlased ei pääse enam galale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martha Ruiz ja Brian Cullinan
Martha Ruiz ja Brian Cullinan Foto: Jordan Strauss/AP/Scanpix

Ameerika filmiakadeemia teatas, et selle aasta Oscarite galal fiasko korraldanud isikud, kes töötavad konsultatsioonifirmas PricewaterhouseCoopers (PwC), ei pääse tulevikus enam filmidele antavaid hääli kokku lugema ega galale võitjate nimedega ümbrikke andma.

Möödunud nädalalõpul aset leidnud Oscari galal toimus ajalooline äpardus, kuna näitlejad Warren Beatty ja Faye Dunaway nimetasid parimaks filmiks «La La Landi», tegelikult oli see «Moonlight», edastab BBC.

Beatty ja Dunaway said PricewaterhouseCooper töötajalt Brian Cullinanilt vale ümbriku ja selle tõttu tekkis segadus, kuid «La La Landi» produtsent Jordan Horowitz lahendas selle kiiresti.

Martha Ruiz ja Brian Cullinan / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix
Martha Ruiz ja Brian Cullinan / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

PwC võttis juhtunus vastutuse ja teatas, et nende audiitor Brian Cullinan andis Warren Beattyle naispeosa Oscari võitja, kelleks oli «La La Landi» Emma Stone, nimega ümbriku. Firma teatel ei märganud Cullinan ega ta tööpartner Martha Ruiz viga piisavalt kiiresti.

Oscari-fiasko klaarimine / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix
Oscari-fiasko klaarimine / Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Hiljem ilmnes, et Cullinan oli vahetult enne seda, kui ta pidi Beattyle andma võidufilmi nimega kaardi, saatnud Emma Stone’ile Twitteris naispeaosatäitja Oscari eest õnnitluse ja see hajutas ta tähelepanu.

Martha Ruiz ja Brian Cullinan / Jordan Strauss/AP/SCANPIX
Martha Ruiz ja Brian Cullinan / Jordan Strauss/AP/SCANPIX Foto: Jordan Strauss/AP/Scanpix

PwC on vastutanud Oscarile kandideerivate filmidele antavate häälte kokkulugemise, hääletustulemuste saladuses hoidmise ja võitjakaartide edastamise eest 83 aastat.

Ameerika filmiakadeemia ei ole veel teatanud, et kas jätkab tulevikus PwCga koostööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles