Trumpi nõunik sohvaskandaalist: ma ei tahtnud kedagi solvata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: Sipa USA/Sipa USA/Scanpix

Selle nädala alguses lahvatas skandaal USA president Donald Trumpi nõuniku Kellyanne Conway käitumise tõttu Valge Maja Ovaalsaalis, kus ta kohalonutest ainasana istus, tõstes ka jalad diivanile ja jättes kingad jalga. 

USA meedia ei jätnud märkimata, et Conway tundis end ametiruumis liiga koduselt ning selline käitumine oli märk üleolekust ja solvangust.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

Sotsiaalmeedias kritiseeriti Conwayd karmilt, et tegemist oli tumedanahaliste kogukonna sündmusega Valges Majas ning tema valgenahalise naisena käitus sündsusetult.

Conway selgitas, et ta eesmärgiks ei olnud kedagi solvata, vaid ta istus jalad sohval selle tõttu, et nii oli parem pildistada.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: Sipa USA/Sipa USA/Scanpix

«Mind paluti teha rahvast täis Ovaalkabinetis pilte, meie taga olid pressifotograafid. Pidin fotod tegema teatud nurga alt ja diivanilt oli neid kõige parem teha. Pidin ka jalad tõstma diivanile, et pilte oleks mugavam teha,» selgitas nõunik oma erilist asendit.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Väljaande Wall Street journal kolumnist Bret Stephens oli kriitiline, et kui selline juhtum oleks aset leidnud president Barack Obama administratsiooni ajal, ei oleks Trumpi leer jätnud seda tähelepanu ja kriitikata.

«Kui Susan Rice või Valerie Jarrett oleksid jalgupidi Ovaalkabineti sohval istunud, oleks konservatiivid sellel teemal pasundanud nädalaid,» kirjutas Stephens viitega Obama kahele nõunikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles