Räpipunt 5MIINUST: täitsime tuksleva ja niiske augu Eesti hip-hopis, mida varem pole täidetud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpipunt 5miinust restoranis Kolhethi
Räpipunt 5miinust restoranis Kolhethi Foto: Madis Sinivee

Vaata kelmikast videost, mida räägivad humoorika ning skandaalse bändi 5MIINUST liikmed oma tegemistest, siivututest ja kohati roppudest laulusõnadest ja kuidas iseloomustavad mehed ise oma muusikat ja tegemisi.

Foto: Madis Sinivee

Mis iseloomustab bändi 5MIINUST?

Vaba kava, armastus elu vastu ja kõik mis selle ümber tiirleb. Ja loomulikult fun, fun, fun!

Kust tuli mõte teha bänd nimega 5MIINUST?

Väljas oli kossurõngas, seda me mängisime. Pidime tegelikult minema paadiga sõitma, aga nii jura ilm oli, et hakkasime selle asemel hoopis bändi tegema. Joppas, et too päev oli sitt ilm. Oleks olnud hea ilm, pole bändi. Oli 23. august, 2015.

Miks just räpp?

Kõik oskavad ju räppida, hea lihtne. Sa ei pea isegi viisi pidama.

Kust algas kuulsuse tee?

Padast Tallinnas, kus live`i tegime. Me täitsime tuksleva ja niiske augu Eesti hip-hopis, mida enne poldud täidetud. Mõnus, et saame teha mussi nii, et endal on naljakas ja teistel tore. 5MIINUST on positiivne!

Teie lugudes on palju roppusi, mis paljudele ei pruugi meeldida?

Teema on küll roppused, aga kui kuulata meie plaati, siis see pole ropum, kui ükskõik milline teine julge plaat. Roppusega on ka see asi, et kõik inimesed on ju ropud. Kes mõtleb salaja, kes julgeb välja öelda. Tegelikult ju midagi hullu pole, kui öelda sekka ka mõni ropp sõna.

Roppus pole eesmärk, see on vahend. Ropp sõna on mingi asja ilmestamiseks. Elu on nagu on, me lihtsalt kirjeldame seda. Teeme seda siiralt.

Osale 5MIINUST auhinnamängus!

Kõigi õigesti vastanute vahel läheb loosi „Aasta plaat“ koos lisaüllatustega, mille seas on ka bändiliikmete autogrammid!

Auhinnamängus osalemiseks: vaata videolugu, vasta küsimusele ja jäta oma kontaktandmed

Küsime: mis ei tohi bändi 5MIINUST backstage’is olla?

Loosimine toimub pühapäeval, 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles