Evelin Ilves on hämmingus: president, kelle kõige olulisem roll on valvata põhiseaduse täitmise järele, rikub avalikult ja häbita seadust (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV95. Presidendipaar Toomas Hendrik ja Evelin Ilves.
EV95. Presidendipaar Toomas Hendrik ja Evelin Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eelmisel nädalal puhkust puudutavate probleemide pärast riigikogu poole pöördunud president Kersti Kaljulaid sõidab järgmisel nädalal perega välisreisile. Asi on pinnuks silmas endisele ekspresidendiprouale Evelin Ilvesele, kes sotsiaalmeediasse avaliku noomituse postitas.

Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe sõnul on 25 aastaga välja kujunenud praktika, et riigipead ei kasuta ametlikult oma puhkust, vaid on leidnud võimaluse puhata ja perega aega veeta oma igapäevaste töökohustuste vahel, vahendab Postimees.

«Selle põhjust tuleb otsida keerukas asendamise korras ning õigusraami mitmetitõlgendatavuses. Samas ei ole selline olukord mõistlik ning seepärast on presidendi kantselei pöördunud ka riigikogu esimehe poole palvega riigipea puhkust puudutav õigusruum üle vaadata,» ütles Linnamäe.

President Kersti Kaljulaid. / Mailiis Ollino/
President Kersti Kaljulaid. / Mailiis Ollino/ Foto: Mailiis Ollino

Uudisest on hämmingus Evelin Ilves: «President, kelle kõige olulisem roll on valvata põhiseaduse täitmise järele, rikub avalikult ja häbita ise seadust. Mis ametikohal töötav teine inimene saaks niiöelda «mitteametlikult», lihtsalt lambist puhkusele sõita?» küsib endine presidendiproua.

«Me lihtsalt ei vormista puhkust, aga töökohustusi talle ka ei planeeri??? Eriti silmakirjalik on kantselei avaldus, et «me otsime võimalust, kuidas president ei peaks puhkusehüvitist vastu võtma» - kuidas ta saakski võtta, kui talle puhkust ei vormistatagi? Oleme tõesti jõudnud uuele silmakirjalikkuse tasemele... Kuhu sa teel oled, kulla Eesti riik?» tahab naine teada.

Loe pikemalt president Kersti Kaljulaidi puhkuse kohta SIIT.

Kummaline on see, et Evelin Ilvese silmis ei ole silmakirjalik eramaa toetuse skandaal, mille kohta Postimees kirjutas SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles