Šveitsi tunnelis 200 kilomeetrit tunnis sõitnud sakslane sai karistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gotthardi teetunnel
Gotthardi teetunnel Foto: Wikipedia.org

Šveitsi  Lugano kohus mõisti 2,5 aasta pikkuse karistuse sakslasest juhile, kes sõitis tunnelis 200 kilomeetrit tunnis ja tegi kümme ohtlikku möödasõitu.

Kohtus ilmnes, et 40-aastane Saksa kodakondsusega mees kihutas A2 kiirteel kiirust ületades ja tegi seda ka Gotthardi tunnelis, kus lubatud maksimumkiirus on 80 kilomeetrit tunnis, edastab iltalehti.fi.  

Mehe karistus on osaliselt tingimisi, tal tuleb reaalselt vanglas olla üks aasta.

16,9 kilomeetri pikkune Gotthardi maantetunnel, millel on kaks teed, kulgeb läbi Alpide.

Šveitsi politseil õnnestus kiiruseületaja peatada teesulu abil enne Ceneri tunnelit. Sakslane oli läbinud 90 kilomeetrit vaid 40 minutiga, mida saab pidada rekordiliseks.

Sakslasel tuli Itaaliasse Comosse jõudmiseks kasutada taksot, sest Šveitsi politsei konfiskeeris ta masina. Hiljem said šveitslased teada, et vihane sakslane jättis taksoarve maksmata.

Kiiruse ületamine ja ohtliku olukorra tekitamine leidis aset juba 2014. aasta suvel, kuid otsus tema karistamise kohta langetati nüüd. Sakslast Lugano kohtus kohal ei olnud.

1980. aastal rajatud Gotthardi tunnel oli kunagi maailma kõige pikem maanteetunnel, nüüdseks on ta oma pikkuselt neljas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles