Galerii ja video! Kristina Viirpalu - esimene eestlane New Yorgi moenädalal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

11. veebruaril esitles esimese eestlasena New Yorgi moenädalal oma uut kollektsiooni moekunstnik Kristina Viirpalu.

Kristina Viirpalu KV Couture kollektsioon «VIIVI» jõudis paarisaja pealtvaataja ette Oxford Fashion Studio korraldatud ja hoolikalt valitud osalejatega show´l Studio 450 ruumides Manhattani kesklinnas. 

Foto: MRK Photography - Mark Nestra ja Presley Ann Photography ning stuudiofotod kollektsioonist: Sandra Palm

Kristina Viirpalu uus kollektsioon «VIIVI» põhineb imelistel vanadel tikandi- ja kudumistehnikatel, mida valdasid ajalooliselt tugevad ja iseseisvad naised Eesti mereäärsetes kalastuskülades.

Kollektsioon on inspireetitud külmadest põhjamaa talvedest ja sajanditepikkustest käsitöö traditsioonidest. Peened ja keerukad tikandimustrid, uhke tunnusmärk püsima jäämisest ja ilu armastusest ka rasketel aegadel, on saanud modernseks kõrgmoeks. üks disaineri lemmikuid on Eesti käsitöö kroonijuveel - traditsiooniline Haapsalu sall. Nii peene tekstuuriga, et seda saab tõmmata läbi sõrmuse, on see inspireerinud looma peeneid, õrna vormiga pruutkleite ja käsitsi valmistatud õhtukleite ning bodisid. 

Foto: MRK Photography - Mark Nestra ja Presley Ann Photography ning stuudiofotod kollektsioonist: Sandra Palm

«VIIVI» on enesekindel, seisab kindlalt tugevatel traditsioonidel ja on täis joie de vivre`d ehk eesti keeli elurõõmu.

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles