Pildigalerii: vinge sambakarneval Kolumbias

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Barranquillas, Kolumbias on lõppemas suur, neli päeva jutti kestnud, karneval.

See on suuruselt teine karneval Rio de Janeiro järel Lõuna-Ameerikas. Kuid Rioga seda kindlasti võrrelda ei saa. Barranquilla karneval on mitte niivõrd metsik show maailmale, kui pigem suured pidustused oma rahvale.

Pealtvaatajad sõidavad kokku üle kogu riigi ja pidutsevad koos karnevali esinejatega neli päeva järjest. Karnevali eel toimub kuninganna valimine ja kroonimine, mis on samuti suur vaatemäng.

Kui kuninganna on kroonitud, võib karneval alata. Erinevatel päevadel on erinevad teemad: lillede karneval, rahvuslike tantsude karneval, fantaasia- ja rahvusliku muusika karneval.

Viimasel päeval ollakse aga karnevali lõppemise tõttu kurvad ja peetakse Joselito matuseid. Erinevatel truppidel on siis oma kadunuke Joselito, keda leinatakse ja esinejad on mustas. Kogu see trall on päris sarkastiline ja lõbus.

Kiika mahukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles