Jan Uuspõld ja Monoteater juubeldavad - «Isa» 100!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld astub 16. märtsil  Tallinnas Vene Kultuurikeskuse laval publiku ette Monoteatri lavastuse "Isa" sajanda etendusega
Jan Uuspõld astub 16. märtsil Tallinnas Vene Kultuurikeskuse laval publiku ette Monoteatri lavastuse "Isa" sajanda etendusega Foto: Rivo Sarapik


Järgmisel kolmapäeval 16. märtsil astub Jan Uuspõld Tallinnas Vene Kultuurikeskuse laval publiku ette Monoteatri lavastuse «Isa» sajanda etendusega.


Monoteatri lavastus «Isa» esietendus täpselt aasta tagasi, 16. märtsil 2010.

Jan Uuspõllu sõnul on sajas etendus ise juba teatris väga suur asi aga  selline kokkusattumus, et sada ja täpselt aasta on ikka väga harukordne ja eriline. «Selliseid kokkusattumisi tuleb ikka väga harva ette, ei mäletagi enda senise näitlejaelu jooksul, et midagi sellist oleks juhtunud.»

«Muidugi on teater tervikuna maagiline ja imeline koht kuid sellised tähtsad asjad panevad silma ikka täitsa teistmoodi särama.»

«Me oleme väga tänulikud publikule, kes meie saale on  täitnud ja täidavad edaspidi, ilma teieta ei oleks ka meid, poleks lihtsalt kellegile mängida,» ütleb Uuspõld.

 

Monolavastus «Isa on publiku ees olnud kohe terve aasta, mänginud on seda kordamööda Alo Kõrve ja Jan Uuspõld.

«Oleme Aloga kõrvuti «Isa» etendusi andnud nii tihedalt, kui Linnateatri ja Draamateatri mängukavad seda võimaldavad.»

«Võrreldes aastataguse või isegi pooleaastataguse ajaga on tükk teinud suuri arenguid mõlemil. Lavastustega on ikka see lugu, et mängides nad kasvavad ja arenevad ning avanevad täiesti uued rakursid ja äratundmised, eriti tugevalt on seda tunda mononäidendite puhul.»

««Isa» on saanud väga omaseks, on kasvanud ja arenenud samuti nagu laps, kellest näidendis juttu on,» on Uuspõld uhke.
 

Monoteater teeb publikule kingituse.

Monoteatri juht Karl Kermes: «Tore ja rõõmus päev on selline tähtpäev! Tänaseks on Isa etendust käinud vaatamas ligikaudu 45000 inimest, hea meel on tõdeda, et meie tegemisi järjest nii hästi vastu võetakse.»

««Ürgmehe» puhul ei olnud haruldane, et nelja aasta jooksul käisid inimesed seda vaatamas kuni kuus korda, «Isa» esimese aasta puhul olen meie Facebooki lehel näinud juba inimesi, kellel teine või kolmas kord käsil.»

Et oma rõõmu jagada teeb Monoteater kingituse oma publikule ning müüb perioodil 10.märts - 16. märts Piletilevis sünnipäevanädala etenduste pileteid 20% soodsama hinnaga.

 

Etendused toimuvad:
15. märtsil Pärnus Endla teatris
16. märtsil Tallinnas Vene Kultuurikeskuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles