Eestis esinev legendaarne Al Bano pürgib Itaalia esindajana Eurovisioonile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis esinev Al Bano pürgib Itaalia esindajana Eurovisioonile
Eestis esinev Al Bano pürgib Itaalia esindajana Eurovisioonile Foto: promo

Sel nädalal sai alguse Itaalia lauluvõistlus Festival della Canzone Italiana di Sanremo, mida peetakse Eurovisiooni lauluvõistluse emaks. Tänavu võtab konkursil mõõtu muusik Al Bano, kes esineb sel suvel Eestis.

Sel aastal osaleb legendaarsel võistlusel kohalike poolt palavalt armastatud Al Bano, kes astub võistlustulle “Suurte artistide” kategoorias.

Al Bano etteastet näed SIIT!

Koos temaga on võistlustules veel 30 artisti. Al Bano osaleb Sanremo lauluvõistlusel Maurizio Fabrizio ja Katia Astarita kirjutatud looga "Di rose e di spine".

Suurejooneline Sanremo festival sai alguse 1951. aastal, et taastada samanimelise Itaalia linna au ja kasvatada majandust. Just see muusikavõistlus inspireeris Euroopa Ringhäälingute Liidu juhti Marcel Bezençoni, keda võlus Sanremo edu. Viis aastat hiljem, aastal 1956 jõudis televaatajateni esimene Euroopa riikide lauluvõistlus Eurovisioon.

Kuni 1966. aastani oligi Sanremo lauluvõistlus üritus, mille võitja saadeti Eurovisioonile, kuigi aastate jooksul konkursi roll muutus. 13 järjestikusel aastal jäi Itaalia Euroopa suurimalt lauluvõistluselt kõrvale, kuni 2011. aastani, mil riiki esindas Raphael Gualazzi, kes valiti välja Sanremo festivalilt. 2011. aastast alates on Itaalia esindajad olnud Sanremo festivalil osalejad.

Sanremo suurusest annavad aimu tänavused külalisesinejad. Lauluvõistluse esimeses telesaates astusid üles  ansambel Clean Bandit ja hurmur Ricky Martin, kes esitas oma megahitte "Livin' la Vida Loca" ja "Shake Your Bon-Bon". Festivalile oodatakse osalema veel maailmakuulsaid artiste ja ansambleid nagu Alvaro Soler, Mika, Robbie Williams ja Biffy Clyro. Lauluvõistluse maksumuseks on nimetatud 16 miljonit eurot - võrdluseks võib tuua 2016 Eurovisiooni lauluvõistluse Rootsis, mis maksis veidi üle 20 miljoni euro.

See, kas Al Bano Itaaliat tänavusel Eurovisioonil esindab, selgub juba 11. veebruaril, mil eetrisse jõuab konkursi finaal.

Al Bano suurejooneline Haapsalu kontsert toimub piiskopilinnuse hoovis 3. juunil, mil kuurortlinnas toimuvad järjekordsed Itaalia kultuuri- ja veinipäevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles