Tätoveeritud seksuaalkurjategijat ei olnud raske tabada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew Stager
Matthew Stager Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

USAs vabanes 2. veebruaril Virginia Petersburgi vanglast seksuaalkurjategija Matthew Stager, kes pidi lendama Texasesse Austinisse, et seal endast politseivõimudele ja vabanenud vangidega tegelevatele ametnikele teada anda, kuid ta ei jõudnud sinna.

Politsei viis 45-aastase mehe Richmondi rahvusvahelisse lennujaama, kus mees pidi istuma Austinisse suunduvale lennukile, kuid ta ei läinud lennukile, vaid põgenes, edastab pilotonline.com.

Virginia politsei asejuhi Chris Laueri teatel kuulutasid nad Stageri tagaotsitavaks ja avalikustasid meedias temast foto, et saada kodanike vihjeid ta asukoha kohta. Pildil on näha väga paljude tätoveeringutega meest.

Politsei tabas tagaotsitud mehe eile pealinnast Washingtonist kelle 16.00 paiku kohaliku aja järgi ja ta ei osutanud vastupanu. Politsei sõnul on juhumis humoorikaks seigaks asjaolu, et seksuaalkuritegudes süüdi mõistetu jalutas enne tabamist USA kõrgema kohtu hoone juures.

Politsei lisas, et meest ei olnud rakse tabada, kuna oma tätoveeringutega jääb ta lihtsalt silma.

Stager on Washingtoni politsei käes, kuid üsna pea saadetakse ta Virginiasse Richmondi, kus talle esitatakse süüdistus põgenemises.  

Stager on pannud seksuaalkuritegusid toime mitmel pool USAs ning ta on saanud nende eest kaheksa korda karistada.

2013. aastal sõnas mees Texase kohtus, et ta on oma iseloomult hulkur ja rändur ning ta ei soovigi elada tavalist elu.

Kohtuvõimude teatel on Stager samas  kõikide vangistuste ajal olnud eeskujulik vang.

USA meedia teatel oli mehel esmalt valid mõni tätoveering, kuid ilmselt vangistustes on ta endale lasknud pidevalt uusi tätoveeringuid teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles