Ameeriklane röövis enda sõnul raha, kuna Jeesus tahtis, et ta oleks rikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Jeesust võib kasutada alibina, kuid kuna ta ise ei ole kättesaadav, siis võib see rohkem kahju kui kasu tuua.

USAs Floridas Lakelandis röövis mees seitse miljardit dollarit, tehes teiselt pangakontolt enda kontole ülekandeid ning ta selgitas kohtus, et ta varastas raha, kuna Jeesus tahtis teda rikkana näha, edastab Huffington Post.

Politsei arreteeris rahavarguses kahtlustatava John Michael Haskew kinni möödunud aasta detsembris pärast seda, kui jõuti ta ülekannete jälile.

Mees oli hankinud riikliku finantsasutuse kontonumbri ja ta pääses häkkimise teel sellesse kontosse, tehes sealt enda kontole üle 70 rahaülekande koguväärtuses seitse miljardit dollarit.

Haskew sõnas kohtus, et ta on panganduses ja rahaülekannetes «iseõppija» ning ta õppis ära ka selle, kuidas võõrastelt pangakontodelt enda omale raha üle kanda.

«Olen seda raha väärt, sest Jeesus tahab, et kõik oleksid rikkad. Jeesus suutis luua rikkust ja nii lõin ka mina enda jaoks rikkust,» selgitas ameeriklane kohtus.

Florida väljaannded kajastasid seda juhtumit ning teatasid irooniliselt, et kahjuks ei ole Jeesus kättesaadav, et temalt selle kohta kommentaari küsida.

Kohus mõistis Haskew riigi raha röövimises süüdi, talle võidakse määrata kuni viie aasta pikkune vangistus ja kuni  250 000 dollari suurune trahv.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles