Väidetavalt Donald Trump kahetseb, et palkas Sean Spiceri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Spicer
Sean Spicer Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Sean Spiceril on olnud president Donald Trumpi pressijuhina keerulised ajad, kuna ta on teinud vigu ja teda pilatakse nende pärast.

USA meedia teatel tahab Trump oma meeskonnas näha tugevaid kõigutamatuid isiksusi, Spicer aga olevat oma sõnade ja käitumisega näidanud, et on nõrk ja ebalev ning selle tõttu Trump väidetavalt kahetseb tema palkamist.

Sean Spicer
Sean Spicer Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Valge Maja allikate teatel süüdistab Trump Spiceri palkamises oma kantseleiülemat Reince Priebust, kes olevat seda meest soojalt soovitanud.

Donald Trump (keskel)
Donald Trump (keskel) Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

«Priebus soosib Spicerit, kuid Trumpile ta tegelikult ei sümpatiseeri. Trump kuulas kantseleiülemat ja lasi Spiceri tööle võtta, samas teda usaldamata. Trumpile ei meeldi Spiceri «kokutamine», sõnakomistused ja isiksus,» teatas allikas.

Spicer on olnud pikka aega Vabariikliku partei liige, kuuludes parteikaaslase Priebuse lähimate sõprade ringi.

Spicer on Trumpi esimestel võimunädalatel pidanud tegelema valede mustaks valgeks rääkimise ja pressi vagistamisega, tehes seda üle kivide ja kändude.

CNNi teatel ei  olnud Spicer Trumpi esimene valik pressijuhi kohale,  ta tahtis pressiijuhiks hoopis oma nõunikku Kellyanne Conwayd, kes olevat pakkumine tehtud, kuid kes loobus sellest.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: TASOS KATOPODIS/AFP/Scanpix

Telekanali Fox News uudisteankur Kimberley Guilfoyle olevat olnud ka Valge Maja pressijuhi kandidaat, kuid lõpuks anti see positsioon ikka Spicerile.

Valge Maja teatel on Sean Spicer korraga nii pressiesindaja kui kommunikatsioonidirektor, kuid direktori kohale otsitakse inimest.

Valge Maja allika sõnul tahab Trump näha kommunikatsioonidirektorina inimest, kes ei tee selliseid vigu, nagu on teinud Spicer, ei jäta endast halba muljet ja kaitseb administratsiooni otsuseid meedia ees.

Spicerit pilas menusaates Saturday Night Live koomik Melissa McCarthy.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles