Pildid ja lahe video! Simple Session 2017 kvalid sai hoo sisse!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saku Suurhallis on alanud kvalifikatsioonivõistlused Eesti parimatele rulatajatele ja BMX-ratturitele, selgitamaks välja need kohalikud sportlased, kes pääsevad võistlema sel nädalavahetusel, 4. ja 5. veebruaril toimuvale Simple Sessionile.

Esmakordselt toimub Simple Sessionil BMX-võistlus kahes erinevas kategoorias: BMX park ehk pargisõiduvõistlusel lähevad vastamisi ratturid, kes harrastavad ennekõike vaatemängulisemat, suurtele rämpidele keskenduvat skatepargi-sõitu ning BMX street ehk tänavasõidus võisteldakse rohkem keerulistes tehnilistes trikkides nind obstaaklitel, mida leiab ka linnatänavailt.

Enne võistlust toimub soojendus, kus sõitjad saavad ainulaadse pargiga harjuda ning plaanida oma sõiduliine. Hindamisel arvestatakse stiili, tehnikat, kiirust ja soorituse puhtust. Kell 11 läksid väljakule rulatajad, edasipääsejad selguvad kella 14ks. Seejärel asuvad võistlema BMX-ratturid.

Ajakava näed SIIT!

Pargi ülevaade on SIIN!

Foto: Taaniel Malleus

Simple Session 17 põhivõistlustest võtab kokku osa 150 rulatajat ning BMX-ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas.

Võistlejate nimekiri on üleval võistluse kodulehel www.session.ee

Lisaks rulatajatele ja BMX-ratturitele tulevad Tallinna spetsiaalselt kohale ka Eestis viimastel aastatel tõusujoones populaarsust kogunud tõukerattasõidu maailmanimed. Saku Suurhalli kerkib ka eraldi park tõukerataste tarbeks, kus Simple Sessioni külastajad saavad sõita, tutvuda oma iidolitega, õppide trikke ja nippe ning proovida uusi tõukerattaid.

Põhivõistlused lööb lahti laupäev, 4. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 5. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Simple Session lööb tänavu avatuks ka rula maailmakarikasarja World Cup Skateboarding (WCS) hooaja.

Foto: Andres Kõljalg

Rulasõidu kvalifikatsioonides osalenud 28 kohalikust võistlejast said edasi 8 võistlejat: Andris Kaldvee, Marko Padernik, Raul Urberg, Kristo Õismets, Kristjan Prik, Meelis Erm, Toomas Seppänen ja Romario Siimer. Kokku 27 trikiratturist pääsesid võistlema 8 kohalikku: BMX park kategooriasRoomet Säälik, Talis Viirpalu, Sander Saard ja Kristen Põder ning BMX street kategoorias Silver Soonik, Rene Perzinski, Taavi Tarmas ja Enrico Orobko.

Vaata ka kvalifikatsioonipäevast tehtud ägedat videot, mille autoriks KEERDTREPP!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles