Rootsis turvab politsei sularahaautomaate, kuna automaatidest sai raha piiranguta (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki sularahaautomaat
Swedbanki sularahaautomaat Foto: Starkov Vladimir/ITAR-TASS/Scanpix

Rootsi ja Soome meedia teatel tekkis Rootsis probleeme sularahaautomaatidega, kuna ilmnes, et tehnilise vea tõttu sai sularaha võtta välja piiranguta ehk rohkem, kui on pangakontol.

Swedpank sulges eile õhtul kõik oma Rootsi sularahaautomaadid pärast seda, kui ilmnes, et automaadid sõna otseses mõttes jagavad raha.

Swedbanki pangakontor
Swedbanki pangakontor Foto: © Bob Strong / Reuters/REUTERS/Scanpix

Pank teavitas politseid ja uurimine näitas, et osa inimesi kasutas seda võimalust ning võttis raha rohkem, kui neil õigus oli.

«Sulgesime sularahaautomaadid, tegemist on julgeolekumeetmega. Lisaks valvab automaate politsei, et keegi enam talle mittekuuluvat raha ei võtaks. Kahjuks puuduvad meil andmed, kui palju on neid inimesi, kes süsteemi viga ära kasutasid,» teatas Swedbanki pressiesindaja Claes Warrén.

Meedia teatel jagasid automaadid raha Stockholmis, Malmös ja Göteborgis, kuid võimalik, et ka väiksemates linnades.

Malmö politsei esindaja Fredrik Bratt kinnitas, et automaatidega tekkis probleem ja selle tõttu pandi välja politseivalve.

Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: Jessica Gow/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Kinnitamata andmetel puudutas tehniline viga ainult Swedbanki automaate, mitte aga teiste pankade omasid.

Eile õhtul kella 22.00 paiku kohaliku aja järgi katkestas Swedbank sularaha väljavõtmise oma kõikidest automaatidest.

Panga teavituse kohaselt tekkis automaatide tööd kontrollivas arvutisüsteemis viga juba eile päeval ja selle kõrvaldamisega tegeletakse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles