Karikatuurid, millega sotsiaalmeedias pilatakse Trumpi moslemikeeldu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi moslemikeelu vastu protestijad
Donald Trumpi moslemikeelu vastu protestijad Foto: LM Otero/AP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi ja ta administratsiooni otsuse kohaselt ei tohi ajutiselt USAsse sisse sõita seitsme Lähis-Ida ja Aafrika riigi kodanikud, kuna neid peetakse potentsiaalseteks terroristideks.

Mitmel pool USAs ja maailmas  protestitakse selle keelu vastu, kuid on ka neid, kes seda sotsiaalmeedias karikatuuride abil pilavad.

Paljudel karikatuuridel on kesksel kohal New Yorgis asuv Vabadussammas, mis viitab USA-le kui vabaduse ja kõikide võimaluste maale.

USA on kogu ajaloo vältel olnud sisserändajate riik, esimesed olid hollandlased ja britid, edaspidi tulid teised eurooplased, kuid sinna jõudsid orjadena ka aafriklased.

President Barack Obama ajal suundusid USAsse Süüria sõja eest põgenenud.

Nüüd avaldatud karikatuuride seas onn näiteks näha mosleminaisi kandmas USA lippu pearätikuna, kangelasnaine käristab Donald Trumpi pildi lõhki, Vabadussammas vallandatakse, Vabadussammas on pandud USA-Mehhiko piirimüüri sisse, Donald Trump põletab ära USA põhiseaduse ja paneb paika uued väärtused ning veel mitmed samas laadis, mis näitavad, kui absurdne on tänapäeva globaliseerunud maailmas USA siseriikliku kaitse liigne rõhutamine.

Mitmes USA linnas ja välisriikides on Trumpi moslemikeelu vastu protestitud ja seda on nimetatud meelega lõhe löömiseks kristlaste ja moslemite vahele.

Karikatuure vaata siit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles