Mehhiko toetab plaani maksta piirimüür kinni narkorahadega (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Videgaray
Luis Videgaray Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Mehhiko võimude teatel on nad nõus USA-Mehhiko piirile rajatava piirimüüriga, kuid seda ei pea maksma kinni Mehhiko maksumaksjad, vaid seda tuleb teha narkokartellidelt konfiskeeritud rahaga.

Idee panna narkokartellid piirimüüri eest tasuma pärineb Valge Maja kantseleiülemalt Reince Priebuselt, edastab AFP.  

Samas Preibus ei täpsustanud, kuidas Mehhiko narkokartellidelt pärit raha peaks USAsse jõudma ja kuidas seda raha kasutatakse müüri püstitamisel. USA-l on teoreetiline võimalus saada narkokartellide raha kätte kohtu abil.

Mehhiko välisminister Luis Videgaray kommenteeris Priebuse ideed, teatades, et Mehhiko on selle plaaniga päri ning neil on hea meel, et USA ei avalda Mehhikole survet see müür omast taskust kinni maksta.

Videgaray rõhutas, et  narkokartelle peetakse Mehhiko «visiitkaardiks», kuid need ei ole seda, sest riigi silmis on tegemist ohtlike kurjategijatega, kelle vastu tuleb järjepidevalt võitlust pidada.

USA president Donald Trump käis USA-Mehhiko piirimüüri idee välja juba valimiskampaania ajal ning möödunud nädalal allkirjastas ta dokumendi, mille kohaselt selline müür rajatakse. Trumpi arvates saabub Mehhikost USAsse liiga palju illegaale ja narkokurjategijaid ning müür aitab neid takistada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles