Video: Donald Trumpi uue migratsioonipoliitika üks ohvritest oli viieaastane poiss

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema ja ta viieaastase poja kohtumine Washingtoni Dullesi lennujaamas
Ema ja ta viieaastase poja kohtumine Washingtoni Dullesi lennujaamas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA meedia teatel leidis möödunud laupäeval Washingtonis Dullesi rahvusvahelises lennujaamas aset juhtum, milles piirivalve ja tollitöötajad pidasid mitu tundi kinni viieaastast poissi, kes saabus koos oma pereliikmetega Iraanist.

Piirivalve tegutses vastavalt USA presidendi Donald Trumpi määrusele, mille kohaselt mitme moslemienamusega Lähis-Ida ja Aafika riikidest saabunuid kontrollitakse karmilt ja neid ei pruugita riiki lubada. Nende riikide seas on ka Iraan.

Laps oli mitu tundi migratsiooniametnike käes, kuid lõpuks anti ta oma Iraagi päritolu emale, kes oli teda kaua aega oodanud.

Telekanali ABC7 teatel olevat naine lapse tagasi saamiseks pöördunud Washingtoni piirkonna kuberneri Joe Inslee poole. Samuti teatas ta meediale, et tolli- ja piirivalvetöötajad hoiavad ta alaealist poega kinni.

President Trumpi määruse kohaselt kehtib uus keeld ka süürlaste kohta kuni USA põgenikeprogrammis on tehtud vajalikud muudatused, kuid presidendi nõunikud ei täpsustanud, millised need muudatused on.

USA migratsiooniameti teatel lubataks 2017. aastal riiki 50 000 põgenikku, president Barack Obama ajal, 2016. aastal, lubati USAsse 85 000 põgenikku.

USA mitme suurlinna lennujaamas on toimunud meeleavaldused, milles avaldatakse toetust sisserändajatele, kellest enamik on moslemid.

USA föderaalkohtunik tühistas osaliselt teatud riikide kodanikele kehtestatud sissesõidukeelu, kuid enamik keelust jäi kehtima.

ÜRO pagulasamet UNHCR ja Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) teatasid, et USAs on alati olnud riik, kuhu suundub palju põgenikke ja migrante ning riik on neist kasu saanud.

«Tegemist on võit-võit olukorraga, sest USA pakub raskes olukorras olijatele uue kodu ning uustulnukad annavad oma panuse nii kultuuriliselt kui tööalaselt,» teatasid rahvusvahelised organisatsioonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles