Kirsti Timmer: «Laulud tähtedega» saatel vilets žürii

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Timmer
Kirsti Timmer Foto: Marko Söönurm

«Laulud tähtedega» on tore saade, aga žürii on kehvake arvab nii mõnigi esimest saadet seiranud televaataja. Ilumaailma kolumnist Kirsti Timmergi lajatab paar krõbedat kommentaari laulusaate tegijatele.

Selleks, et jõuda tänase loo juurde, pean ma alustama natuke kaugemalt. Saatest «Eesti otsib superstaari». Fenomenaalne saade! Mitte seal ülesastunud lauljate, vaid neid hinnanud žürii tõttu.

Siinkohal pean ma rõhutama taas, et see on minu isiklik arvamus, mida ma ühelegi seda lugu lugevale inimesele peale ei suru. Mul on lihtsalt omad kriteeriumid lauljate-muusikute osas ja selles saates kohtas mulle sobivat suhteliselt vähe. See selleks.

Teleka ette tõi mind pühapäeviti trio Raud-Purga-Rannap. Ma lihtsalt nautisin nende etteasteid. Ja Avandi-Sepp saatejuhtidena...super! Taevalik leid isegi minu jaoks, kes ma olen endiselt arvamusel, et saateid juhtigu saatejuhid ja teatrilavad jäägu näitlejate pärusmaaks.

Ehk kandsin ma samad ootused-lootused üle ka saatele «Laulud tähtedega». Ei viitsi pikemalt ei lauljate ega nende «mittelauljate» teemal jahuda, ajakirjandus nuumab selleteemalise infoga meid niigi nagu süldiksminevat looma enne jõulu.

Tunnistan lihtsalt, et ma vaataksin seda saadet küll, aga sellise saate žürii on siiski osa sellest showst. Ma tahaksin siis seda show’d! Paluks jah!

Makarov-alati terav, alati vaimukas, mõnusa ütlemisega kriitiline muusikainimene. Mis juhtus? Ja ometi oli ta ainuke, kes midagigi ütles.

Nõgistoga olen teleajal koostööd teinud. Sõnad samad. Superhuumor ja parajalt terav keel. Kuhu jäid? Ja anda punkte, kiita laulmist selle eest, et keegi on kaksikvend... Buuuu... teeb publik teleka ees!

Ehk ma üldistan? Võib-olla paljud vaatajad olid hoopis rahul, et esimeses saates maksimumpunktid juba jaotatud said, aga mina ootasin ikkagi Purga-Raua-Taela-Klandorfi vürtsikust.

Ma ei ole absoluutselt verejanuline ja mõistan ideaalselt, et neid vapraid laulutähti peab julgustama, aga ikkagi... see on ju kõigest show, siin ei purustata inimeste tulevikuunistusi!

Lusikat ei tasu veel nurka visata, ehk järgmine kord... Ah jah, Matvere oli sümpaatne nagu ikka, aga võtke need nõmedad paberid ta käest! Tal on ju näitleja mälu!

Ja heast südamest soovitus algajatele saatejuhtidele: «siis ma tahaksin veel küsida seda, et...» lauset öelda on nüri. Kui su töö on küsida, küsi siis!

Tantsusaate on ajakirjandus juba nii juppideks lammutanud, et ei tea, kas jääbki midagi alles mida vaadata? Uudistesaated pühendavad poole antud projektile, Kroonika oli kohe poole mahukam! Ja seda infi ei jää vähemaks, kui saade ise ka ühel päeval eetrisse jõuab. No andke ikka mõni hetk hingata ka!

«Tõehetke» edu oli loomulikult ennustatav. Nii nagu ka selle nädala valus kukkumine. Eestlane järab ju mõnuga teist eestlast, aga iga tükk ikka kurgust alla ei lähe.

Viimasele saatele sai minu arvates saatuslikuks punasel toolil istuv persoon. Hunt lambanahas! Mulle ei meeldi arvustada võõraid inimesi, aga juba reklaami nähes teadsin ma kindlalt, et ma ei vaata seda konkreetset saadet, sest mu aeg on väärtuslikum.

Mehele, kes naist lööb, ma seda ei kuluta. Sama mõte oli vist enamikel televaatajatel. Vaadatavuse numbrid vähemalt rääkisid sellist juttu.

Jällegi-uus on nädalavahetus ees ja järgmisel nädalal on teletegijate piiblis, Emori edetabelis, uued numbrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles