Itaalias arreteeriti kaks inimest, kes saatsid kuulsustele väljaheitega WC-paberit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjakast
Kirjakast Foto: TONY GENTILE/REUTERS/Scanpix

Itaalia Milano politsei arreteeris kaks isikut, kes saatsid avaliku elu tegelastele ja kuulsustele ähvarduskirju ja koera väljaheitega WC-paberit.

Uurimine näitas, et kinnipeetud olid selliseid kirju saatnud kaks aastat ning nende saajate seas on tele-, spordi-, meelelahutus- ja ärimaalima kuulsusi, edastab The Local.

Itaalia politsei terrorismivastase eriüksuse Milano osakonna liikmed jõudsid kahe kirjasaatja jälile ja arretereisid nad kolmapäeval, neid kahtlustatakse ähvardamises ja mainekahjustamises.

Ilmnes, et kuulsustele kirjade saatjateks olid 71-aastane endine politseinik ja tema 51-aastane partner.

«Need kaks isikut jälgisid pidevalt uudiseid, et saada teada, kus kuulsused elavad ja liiguvad. Nad saatsid solvavaid kirju erinevatel aadressidel ja erinevatesse riikidesse,» teatas politsei eriüksuse esindaja Carmine Mele.

Politsei otsis kahtlustatavate elukoha läbi ja leidis märkmeraamatu, milles olid kirjas isikud, kellele nad kirju saatsid ja kellele palaanisid saata. Iga nime juures oli ka märkus, miks see isik on solvava kirja ära teeninud. Lisaks oli neil saatmiseks valmis veel 110 kirja, mille politsei konfiskeeris. Üllatav oli see, et nad kasutasid välisriikide, mitte Itaalia marke.

Kirjades oli nende saajate kohta kasutatud, et nad on mõrvarid, pedofiilid ja korrumpeerunud.

Politsei jõudis nende kahe jälile Milanos Basiglio piirkonnas, kus nad ühe sellise kirja postitasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles