Galerii: Eestis on muutunud popiks lõõgastavad aktijoonistamise sessioonid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Unustage jooga ja fitness, Eestis on kogumas populaarsust aktijoonistamise sessioonid. Juba mõnda aega on taolise joonistusmaratoniga amatööridest kunstihuvilisi erutanud näiteks Arty Space galerii Tallinnas Maakri tänaval, kus on oskuslikult ühendatud  lõõgastav kunstiõhtu hea veini ja muusikaga.  

Foto: Viktor Burkivski

Alla ei jää ka Kumu, kus korraldatakse samuti hoogsalt aktijoonistamise sessioone.

D&D ehk Delvaux & Draw on Eestis ellu kutsutud hollandlase Toon Vugtsi poolt, kes on üritustes ühendanud oma lemmiktegevused. Toon töötab vabakutselise illustraatorina ning on nüüdseks Eestis elanud ja joonistanud juba pikemat aega.

i
i Foto: Viktor Burkivski

D&D rõhub inimkeha ilule, joonistamise rõõmule ja paberi ning kunsti armastusele.

Selle kõrval on oluline ka toredate ja huvitavate inimestega koos aega veeta. Näituse «Paul Delvaux. Unest ärkaja» raames teeb D&D koostööd Kumuga ning nii sündiski üritustesari Delvaux & Draw.

Foto: Viktor Burkivski

Sari koosneb  modelliga joonistussessioonist Kumu näitusesaalis Paul Delvaux' teoste keskel.

Iga sessioon võtab detailsema vaatluse alla kindlad teosed näituselt ning enne sessiooni toimub ka lühike teemat ja teoseid tutvustav sissejuhatus. Ühe ürituse kestus on kaks tundi ning modelli abil taaselustatakse Delvaux' maagilisi teoseid.

Paul Delvaux (1897–1994) oli Belgia maalikunstnik, keda on seostatud sürrealistliku maalilaadiga, ning kes kogus tuntust oma arhitektuursetesse keskkondadesse sobitatud naisaktidega. Vaata lisaks SIIT!

Vaata pildigaleriid ja videot Kumus toimunud aktimaalimise sessioonist!

e>

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles