Palju õnne! Eesti rahvastikuregistrisse kanti esimene samasooline perekond (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERR

Hiljuti lõi Tallinna ringkonnakohus pretsedendi, mille tulemusel kantakse Eesti rahvastikuregistrisse esimene välisriigis sõlmitud samasooliste abielu. 

«Ma olen olnud Eestis ära kolmkümmend aastat,» ütles Ats Joorits «Ringvaates» ja lisas, et kõigepealt elas ta kümme aastat Rootsis, siis dekaadi Ameerikas ja nüüd on ta juba üksteist aastat töötanud Tallinkile, mis tähendab, et pool aega on ta Rootsis, pool aega Eestis.

Üheks Eestist lahkumise põhjuseks pidas Joorits seda, et Eestis oleks tal homoseksuaalse inimesena olnud raske elada, vahendab Menu

«Ma oleksingi jäänud ilmselt elama nagu teises minas, kui ma poleks siit ära läinud,» sõnas ta ja selgitas, et rahvastikuregistris pidi ta enne samasoolise abielu kehtestamist tühistama enda endise abielu naisega. 

«Elu käib keerde mööda, sa kasvad ja arened ning saad mingil hetkel aru, et see, mida noorena rääkisid, et pea enam absoluutselt paika,» kinnitas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles