Pildid: Valge Maja Ovaalkabineti akende ees on taaskasutuskardinad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Ovaalkabinetis
Donald Trump Ovaalkabinetis Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

Uus USA president Donald Trump tegi Valge Maja Ovaalkabinetis mitmeid sisekujunduslikke muudatusi, enne kui sisse kolis, tahtes samas kustutada jälgi oma eelkäijast Barack Obamast.

Kui eelmise presidendi Barack Obama ajal olid Ovaalkabineti akende ees punast värvi kardinad, siis Trump andis käsu üles riputada kuldkollased kardinad, edastab tmz.com.

Barack Obama Ovaalkabinetis
Barack Obama Ovaalkabinetis Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Trumpi maitset peetakse tõuslikuks, kuna ta eelistab kõikjal kulda-karda, ka ta luksulik kodu New Yorgi Trump Toweris on selline. Trumpi pere kodu näinute arvates meenutab nende elamine mõnevõrra Prantsusmaa Versailles’ lossi ja Trump ise Päikesekuningat Louis XIV.

Valge Majaga varem seotud isikute sõnul on nüüd Ovaalkabineti akende ees needsamad kollased kardinad, mille kunagi valis sinna esileedi Hillary Clinton kui ta mees Bill Clinton 1993. aastal USA presidendiks sai. Seega on nüüd akende ees Valges Majas juba kasutatud kardinad.

Bill Clinton Ovaalkabinetis
Bill Clinton Ovaalkabinetis Foto: Ron Sachs/CNP/AdMedia/SIPA/Ron Sachs/CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix
Donald Trump Ovaalkabinetis
Donald Trump Ovaalkabinetis Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Proua Clinton olevat 1993. aastal meediale selgitanud, et Ovaalkabinett on paik, kus mõte peab jooksma ja sellele aitab kollane kui dünaamiline värv kaasa.

President Donald Trump ja asepresident Mike Pence (vasakul) Ovaalkabinetis
President Donald Trump ja asepresident Mike Pence (vasakul) Ovaalkabinetis Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Vabariiklasest Donald Trump ja demokraadist Hillary Clinton olid möödunud aasta presidendivalimistel rivaalid ja  igas mõttes vastandid, kuid üks asi on neil samasugune – nad eelistavad kuldkollaseid kardinaid.

Varasematel presidentide ajal on Valge Maja Ovaalkabineti akende ees olnud ka valgeid, sinakaid, rohelisi ja oranže kardinaid. 

President Barack Obama Ovaalkabinetis
President Barack Obama Ovaalkabinetis Foto: Susan Walsh/AP/scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles