Video: Itaalia paar oli 58 tundi lumelaviinihotellis lõksus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgia Galassi koos vanematega
Giorgia Galassi koos vanematega Foto: Colleen Barry/AP/Scanpix

Kesk-Itaalias Abruzzos mattis 18. jaanuaril lumelaviin Rigopiano hotelli, kuhu jäi lõksu üle 20 inimese.

Itaalia ja Briti meedia teatel olid Gran Sasso mäestiku hotelli jäänute seas 22-aastane itallanna Giorgia Galassi ja ta 25-aastane kallim  Vincenzo Forti, kes nüüd paljastasid meediale, mida nad 58 tunni jooksul lume all lõksus olles tundsid ja mõtlesid.

Giorgia Galassi koos vanematega
Giorgia Galassi koos vanematega Foto: Colleen Barry/AP/Scanpix

Päästjad on lumme mattunud hotellist leidnud elusalt üheksa inimest ja veel kaks inimest oli laviini ajal hotellist eemal. Eile päästeti kolm lambakoera kutsikat, kelle tõttu oletatakse, et hotellis on kindlasti õhutaskuid, kus võib veel ellujäänuid olla.

Hukkunuid on leitud 12, kuid veel 17 inimese saatuse kohta andmed puuduvad.

Galassi ja Forti olid nende üheksa seas, kelle päästjad lumme mattunud hoonest otsides leidsid.

Itaalia ja Briti meedia teatel olid paljud hotellikülalised fuajees, kuna nad ootasid paika tabanud maavärinate tõttu evakuatsiooni, samas ei osanud nad oodata, et paika võib ohustada ka lumelaviin.

Galassi ja Forti, kes oli lume saabumise ajal fuajees, sõnul toimus kõik kiiresti ja neil tekkis tunne, et nad maetakse elusalt. Naise sõnul kaotas ta teadvuse ja kui ta uuesti teadvusele tuli, oli kõikjal pime ja ümber olnud lume tõttu kadus tal suunataju.

«Mulle tundus, nagu ma oleksin karbis. Siis hakkasid minuni kostma kauged helid ja hääled ja ma sain aru, et kuskil on veel inimesi elus. Nad karjusid läbisegi, kes valust, kes otsis lähedasi,» teatas naine.

Lund eest lükates ronis paar teisteni, kes kasutasid mobiiltelefone taskulampidena, et näha, kus nad on.

Galassi, ta kallim ja teised hotellis ellu jäänud sõid nälja peletamiseks jääd ja lund. Nad olid õnnelikud, kui lõpuks kuulsid päästjate labidate helisid, sest see tähendas pääsemist. Galassi ja teised päästeti möödunud reedel kella 11.00 paiku kohaliku aja järgi.

«Päästjad hüüdsid, kas keegi on kuskil elus ja ma vastasin neile, et minu nimi on Giorgia ja mina olen elus. Ka teised hüüdsid oma nime,» meenutas itaallanna.

Päästjad lumme mattunud hotelli välja kaevamas
Päästjad lumme mattunud hotelli välja kaevamas Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix
Päästja tegutsemas lumme mattunud hotelli juures
Päästja tegutsemas lumme mattunud hotelli juures Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles