Pilt ja video: Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja tähetark Igor Mang panid uue elamurajooni ristmikule energeetiliselt väestatud nurgakivid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul panid Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja tähetark Igor Mang Tuukri ja Filmi tänava ristmikule energeetiliselt väestatud nurgakivid. 

Foto: Viktor Burkivski

24. jaanuaril kell 9.30 panid Tuukri ja Filmi tänava ristmikul Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja tähetark Igor Mang energeetiliselt väestatud nurgakivid Tuukri tänava pikendusele ja Kadrioru uusimale Rannapargi elamukvartalile.

Tuukri tänava pikendus ühendab Kadrioru mereäärsed rajoonid kesklinnaga. Uus elamurajoon tähistab Narva Maantee ja Reidi tee vahele jääva vaikse sisekvartali teket.

Foto: Viktor Burkivski

Turmaliiniga nurgakivi pidavat Mangi sõnul kaitsma kodu kurja, vägivalla ja sissemurdmiste eest.

Foto: Viktor Burkivski

Tuukri tänava pikendus ühendab Kadrioru mereäärsed rajoonid kesklinnaga. Arvo Sarapuu ja Igor Mang panid tee-ehituse nurgakiviks kullisilm kivi, millel on rahustav ja kaitsev toime.

200-meetrise tänava ehitab oma kuludega Rannapargi elurajooni arendaja 1Partner Advisory ning see valmib 2017. aasta suvel.

Foto: Viktor Burkivski

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul avatakse Kadrioru merepoolne osa linnarahvale ja arendatakse mõnusaks elukeskkonnaks.

«Senisele kõnnumaale tulevad nii uued teed, rajad kui elurajoonid. Näiteks suunatakse liiklus niimoodi ümber, et Narva maantee ja tulevase Reidi tee vahelisest piirkonnast saab vaikne sisekvartal,» rääkis Sarapuu.

«Kõrghooneid piirkonda ei tule, maksimaalne hoonete kõrgus saab olema neli kuni viis korrust. Plaani järgi luuakse palju haljastust, et inimestel oleks seal mõnus elada ja jalutada,» lisas Sarapuu.

Koos Tuukri tänava pikendusega kerkib 2017. aasta lõpuks Tuukri ja Filmi tänava ristmikul asuvale tühjale krundile viiekordsete peremajadega Rannapargi elamukvartal. Kolm 60 korteri ning vanalinna- ja merevaadetega kortermaja valmivad 2017. aasta lõpus.

Vaata pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles