Maailma noorim: mustlasnaine sai 23-aastaselt vanaemaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi.
Beebi. Foto: SCANPIX

Rumeenia mustlasnaine Rifca Stanescu sai 23-aastaselt maailma noorimaks vanaemaks.

Investi külast pärit naine sünnitas tütre Maria 13-aastaselt ning Maria sai poja Ioni kõigest 11-aastaselt, kirjutas Daily Mail.

«Olen rõõmuga vanaema, kuid soovisin Mariale ja endale teistsugust elu. Ion on hea laps ja ta on juba kihlatud 8-aastase tüdrukuga,» rääkis praegu 25-aastane Rifca. «Poisslastega on lihtsam - nad ei pea nii palju kannatama kui tüdrukud.»

1985. aastal sündinud Rifca eiras on perekonna soove ja põgenes 11-aastaselt koos 13-aastase juveelimüüja Ionel Stanescuga. Aasta pärast abiellumist jäi Rifca lapseootele.

«Tahtsin temaga abielluda ning loomulikult ei saanud pärast ühist ööd meid keegi lahutada. Mind lubati juba kaheaastaselt teise poisi perekonnale, kuid ma ei soovinud seda,» selgitas naine.

Mustlaskultuuris hinnatakse väga naiste neitsilikkust ning nad pannakse noorelt mehele, et nad kindlasti abielludes süütud oleks. Mängus on tavaliselt suur kaasavara ja süütuse kaotamisega diil tühistatakse.

Rifca anus tütar Mariat, et too haridusteed ei katkestaks, kuid neiu otsustas siiski abielluda.

«Ma ei üritanud oma tütre abielu takistada, sest see on traditsioon,» sõnas Rifca.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles