Video: Hiinas hävitati 19 korrusmaja kümne sekundiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas Hubei provintsis Wuhanis lasti 19 maja kümne sekundiga õhku
Hiinas Hubei provintsis Wuhanis lasti 19 maja kümne sekundiga õhku Foto: China Stringer Network/Reuters/Scanpix

Meedias ja sotsiaalmeedias levib video, millel on näha Hiinas Hubei provintsis Wuhanis hävinemas 19 korrusmaja kümne sekundiga.

Õhitud  vanad majad, millest osa olid 12 korrusega, asusid Wuhani kesklinnas, raudteeviadukti, ostukeskuse ja elamurajooni vahetus läheduses.

«Suutsime viis tonni lõhkeainet paigutada õigesti, sest majade õhkulaskmine ei kahjustanud teisi maju ega infrastruktuuri objekte,» teatas majade hävitamise eest vastutanud ehitusametnik Jia Yongsheng.

Ekspert kinnitas, et viie tonni lõhkeaine abil saab ligi 20 maja hävitada kümne sekundiga.

1970. aastatel ehitatud ja nüüd hävitatud hoonete seas oli ka üks tornmaja, mille eemaldamine andis samuti palju vaba ruumi uue ärilinnaosa rajamiseks.

Hiinas on saanud viimase kümne aastaga aina rikkamaks riigiks, mis mängib rahvusvahelises poliitikas ja majanduses suurt rolli, selle tõttu soosivad võimud linnade tänapäevastamist ja uute hoonete ehitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles