Video: New Yorgis kulda röövinud mees tabati Ecuadoris, kuid kus on kuld?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julio Nivelo New Yorgi turvakaamera lindistusel
Julio Nivelo New Yorgi turvakaamera lindistusel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA New Yorgi politsei teatas Twitteris, et New Yorgi kesklinnas furgoonautost ämbritäie kulda röövinud mees tabati Lõuna-Ameerikas Ecuadoris, kuid mitte seda, mis sai talle sülle langenud kullast.

USA meedia oletab, et 53-aastane Julio Nivelo peitis kulla, et sellele hiljem järele minna.

Nivelo kasutas septembri lõpul juhust ja viis päise päeva ajal ja kõigi silme all raha- ja väärisasjade transportimiseks mõeldud soomusmasinast kulda ligi kahe miljoni dollari väärtuses.

Mees võttis kaasa ämbri, milles oli kuld, kuid see vargus jäi tänava turvakaameratele ja politsei kuulutas mehe tagaotsitavaks.

Kuna politsei ei paljastanud, mis kullast sai, siis hakati nii meedias kui sotsiaalmeedias spekuleerima, et kelle käes see olla võib.

New Yorgi politsei esindaja Martin Pastor sõnas, et Nivelo on Ecuadori päritolu professionaalne varas, kes on varem neljal korral USAst välja saadetud.

Pastori sõnul jäi uurijatele alguses mulje, et Nivelo sattus juhuslikult auto juurde, kus oli väärtuslikku, kuid hiljem selgus, et mees oli sellel masinal juba ammu silma peal hoidnud.

Väärtusliku lasti eest vastutanud turvatöötajad vallandati kulla varguse tõttu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles