Islandil, kus mõrvad on haruldased, leiti noor naine tapetuna (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birna Brjánsdóttir
Birna Brjánsdóttir Foto: HO/AFP/Scanpix

Atlandi ookeani põhjaosas asuval Islandil leinatakse noort naist, kelle surnukeha leiti eile Reykjavíki rannalt.

AFP teatel uurub Islandi politsei juhtumit kui mõrva, kuid naise surma põhjus ei ole veel täiesti selge.

Islandil kuritegevus praktiliselt puudub ja selle tõttu on 20-aastase Birna Brjánsdóttiri vägivaldne hukkumine väga haruldane juhtum.

Politsei teatel kadus Brjánsdóttir Reykjavíki lõunaosas kaheksa päeva tagasi, olles enne kadumist külastanud ööklubi ja restorane.

Pärast naise kadunuks kuulutamist käivitas politsei ta otsimisoperatsiooni, milles osales lisaks politseinikele rohkem kui 725 vabatahtlikku kogu Islandilt.

Reykjavíki politsei pidas kinni kaks Gröönimaa meremeest, keda kahtlustatakse seotuses naise kadumisega.Turvakaamerate salvestiste läbivaatamine näitas, et Brjánsdóttir liikus 14. jaanuaril öisel ajal Islandi pealinna restoranide ja ööklubide piirkonnas.

Naise saapad leiti Hafnarfjoduri sadamast, kus oli ankrus Polar Nanoqi traallaev, mille meeskonda kaks nimetatud meremeest kuuluvad.

Politsei jõudis kahe mehe jälile, kuna nende poolt Islandil renditud autot nähti Brjánsdóttiri kadumispaiga lähedal, lisaks näitas auto uurimine, et selles oli sellise veregrupi verd, mis on ka surnud naisel.

Polar Nanoqi traallaev jõudis Islandilt Gröönimaale seilama hakata, kuid Islandi politsei nõudmisel pöördus Reykjavíki sadamasse tagasi ja kaks meest arreteeriti.

Islandi meedia teatel sõnasid kalalaeva mehed, et nad ei tea midagi naise surmast ja nad on süütud. Reykjavíki politsei alustab meeste ülekuulamist täna.

Umbes 300 000 elanikuga Island on üks madalama kuritegevusega riike maailmas, seal tehakse aastas keskmiselt 1,8 mõrva. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles