Põnevad faktid «Ameerika talendi» kohta: Guinnessi rekord, miljonid televaatajad, rahvusvahelised talendid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika talent
Ameerika talent Foto: Kanal 2

Maailma suurima meelahutussaate «Ameerika talent» kõige värskema, 11. hooaja suur finaal jõuab Kanal 2 ekraanile juba täna kell 19:30. Võistlustulle astuvad viimased kandidaadid, kel silme ees siht võita uhke tiitel ja sellega kaasas käiv kopsakas auhind. Mis teeb saate aga nii eriliseks?

  • 2006. aastal esimest korda ekraanile jõudnud «Ameerika talent» on kõik eetrisolnud kümme aastat võetud vaatajate poolt meeletu huviga vastu – erinevatel hooaegadel on saatele kaasa elanud kuni 16 miljonit televaatajat. Viimase 11. hooaja finaalsaated tõmbasid Ameerikas telerite ette 14 miljonit silmapaari.
  • Juba on teada, et talendisaade jätkub ja sel sügisel jõuab Ameerikas ekraanile selle 12. hooaeg.
Ameerika talent
Ameerika talent Foto: Kanal 2
  • «Ameerika talent» on Inglismaalt alguse saanud «Got Talent» formaadi kõige edukam näide. Talendisaate formaat on kantud ka Guinnessi rekordite raamatusse kui kõige edukam rahvusvaheline teleformaat, mida on müüdud kõikjale üle maailma Islandist Brasiiliani.
  • Talendisaate formaadi taga seisab briti tele- ja muusikamogul Simon Cowell, kes «Ameerika talendi» 11. hooajas on koha võtnud sisse ka žüriis. Värvikate ütlemiste ja otsekohesuse poolest tuntud Cowelli kõrval on žüriis veel maailma üks edukaimaid modelle Heidi Klum, kunagisest tüdrukutebändist Spice Girls kuulsaks saanud Mel B ja Ameerika tuntud meelelahutaja Howie Mandel.
Ameerika talent
Ameerika talent Foto: Kanal 2
  • «Ameerika talendi» finaalis on vastamisi kümme edukaimat artisti, sh kõigest 12aastane Grace Vanderwaal. Läbi aegade noorim võitja on laulja Bianca Ryan, kes võitis talendivõistluse esimese hooaja olles ise alles 11aastane.
  • Kuigi saate nimi on «Ameerika talent» osalevad seal artistid üle maailma. Selle parimaks näiteks on Eesti akrobaat Vello Vaher, kes publiku ja žürii toetusel jõudis suisa 36 parima sekka. Lisaks eestlasele jõudsid 36 hulka (ja osad neist ka finaali) näiteks Austriast pärit mustkunstnik, Ukraina žonglöör Viktor Kee, Venemaalt pärit võistlustantsijad, jaapanlasest illusionist, Saksamaa trikipaar, Kanada tantsutrupp ja Uus-Meremaa koomik.
  • Miljoni dollariline peaauhind käib saatega kaasas alates kolmandast hooajast, kuid rahasummaga sama oluline on võimalus saada kuulsaks ja esineda suurtes showdes Las Vegases.

«Ameerika talendi» suur finaal on Kanal 2 ekraanil täna kell 19:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles