Galerii: Hotell Palace pidas suurejoonelist sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hotell Palace tähistas oma 80. sünnipäeva!

Foto: Viktor Burkivski/Mardo Männimägi

1937. aastal ehitatud Tallinna vanimas järjepidevalt tegutsevas hotellis Palace on 80 tegevusaasta jooksul ööbinud üle miljoni inimese. 

Foto: Viktor Burkivski/Mardo Männimägi

Hotell Palace operaatorfirma TallinnHotels tegevjuhi Ain Käpa sõnul on Palace läbi aegade olnud üks Tallinna majutusasutuste visiitkaartidest.

«Alates 1937. aastal asutamisest kuni tänase päevani on Palace’il alati olnud väärikas positsioon nii Tallinna hotelliturul kui oma unikaalse asukoha ning arhitektuuri tõttu ka linnaruumis,» ütles tegevjuht.

Vabaduse väljakul kõrguva hoone projekteeris hotelli esimese omaniku Johannes Mürgi tellimusel linnaarhitekt Elmar Lohk. Ligi 50 aastat peale esmakordset avamist, 1989. aastal, tähistas Hotell Palace renoveerimisjärgset taasavamispidu, kui vahepealsel perioodil oli hotell Nõukogude võimu poolt natsionaliseeritud.  

Foto: Viktor Burkivski/Mardo Männimägi

Hotell Palace’i ajalugu on täis diplomaatiat – paarikümne aasta jooksul alates 90ndate algusest võõrustas hotell mitmeid riigivisiite ning kuulsaid külalisi, muuhulgas maailma mastaabis staare.

Hotellis asus suur osa välisriikide saatkondadest, kahetoalistes numbritubades on läbi aegade elanud näiteks Rootsi, Saksamaa, Islandi ja Soome saadikud.

Aastatel 1999-2013 kuulus Hotell Palace Scandic Hotels ketile. 2013. aastal ostsid hotelli Eften Kinnisvarafond ja investeerimisettevõte AS Esraven. Ligi aasta peale omanike vahetust, 26. juunil 2014. aastal taasavati hotell peale põhjalikku remonti.

Kohal oli ka Laura Põldvere kaunis ema koos elukaaslasega.
Kohal oli ka Laura Põldvere kaunis ema koos elukaaslasega. Foto: Viktor Burkivski/Mardo Männimägi
Hotell Palace pidas suurejoonelist sünnipäeva. Daamid olid end koketselt riietanud, teiste seas Merle Palmiste (paremal)
Hotell Palace pidas suurejoonelist sünnipäeva. Daamid olid end koketselt riietanud, teiste seas Merle Palmiste (paremal) Foto: Viktor Burkivski/Mardo Männimägi

Vaata, kes väisasid Hotell Palace`i uhket sünnipäevapidu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles