Aidas toimub vahva vastlaõhtu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlapäeval saab pärimusmuusika aida ümbruse nõlvadel pikad liud lasta ja pärast aida saalis vastlapidu pidada. Mõistagi ei puudu vastlapeolt ka vahukooresed kuklid.
Vastlapäeval saab pärimusmuusika aida ümbruse nõlvadel pikad liud lasta ja pärast aida saalis vastlapidu pidada. Mõistagi ei puudu vastlapeolt ka vahukooresed kuklid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval, 8. märtsil kella 19 algab pärimusmuusika aida suures saalis vastlapidu.

Rahvakalendri tähtpäevadest on vastlapäevale jagunud elujõudu rohkem kui paljudele teistele. Seda päeva tavatseb ühel või teisel moel tähistada suurem osa eestlastest, elagu nad siis linnas betoontornide rüpes või ääremaa külas väikeses talutares.

Muhedat vastlajuttu ajavad ja meeleolukat muusikat pakuvad Lõuna-Eesti mägilased Lauri Õunapuu ja Tarmo Noormaa. Terve õhtu vältel ootavad Anneli Lilienthal ja Majalis Mändoja huvilisi käsitöönurka, et üheskoos head soovid paeltesse punuda ning vastlavurri sisse põrisema panna. Päevakohaseid rahvakombeid tutvustab Ene Lukka-Jegikjan.

Korralikule vastlaõhtule kohaselt on võimalik kohapealt osta hernesuppi, seajalgu ja vahukoorekukleid.

3-6-aastastele lastele on sündmuse ajal aida keldrikorrusel avatud mängutuba, mis on avatud kella 18.30-21.30. Pilet ühele lapsele maksab 2 €, mille saab tasuda sularahas majajuhi juures. Palume haigustunnustega lapsi mängutuppa mitte tuua!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles