Pakistanlanna sai tütre elusalt põletamise eest surmanuhtluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zeenat Rafiq
Zeenat Rafiq Foto: K.M. Chaudary/AP/Scanpix

Pakistani Lahore’i kohus mõistis surmanuhtluse naisele, kes põletas oma tütre elusalt, kuna tütar abiellus ilma tema ja teiste pereliikmete nõusolekuta.

Parveen Bibi tunnistas kohtus, et ta tappis selle aasta juunis oma tütre, kuna tütar häbistas perekonda, edastab The Telegraph.

Politsei andmetel abiellus Bibi 18-aastane tütar Zeenat Rafiq möödunud aasta mais oma kallima Hassan Khaniga ja kolis mehe perekonda elama. Ta jõudis Khani pere olla ühe nädala, siis ema tappis ta.

Hassan Khan näitamas oma naise Zeenat Rafiqi pilti
Hassan Khan näitamas oma naise Zeenat Rafiqi pilti Foto: K.M. Chaudary/AP/Scanpix

Kohus mõistis Rafigi vennale Aneesile eluaegse vanglakaristuse selle eest, et ta oma õde pidevalt peksis.

Pärast seda kui ema oli tütre bensiiniga üle valanud, ta süüdanud ja naine hukkus, ei tulnud ükski tema pereliige ta surnukeha ära viima. Naise surnukeha viis minema ta lesk Hassan Khan, kes ta ka mattis.

Hassan Khan näitamas enda ja oma naise Zeenat Rafiqi abielutunnistust
Hassan Khan näitamas enda ja oma naise Zeenat Rafiqi abielutunnistust Foto: K.M. Chaudary/AP/Scanpix
Hassan Khan ja ta pereliikmed
Hassan Khan ja ta pereliikmed Foto: K.M. Chaudary/AP/Scanpix

Pakistanis on naistevastane vägivald ja aumõrvad igapäevane nähtus. Pakistani inimõiguste komisjoni andmetel pandi 2015. aastal seal toime 1100 aumõrva.

Pakistani parlament kinnitas möödunud aasta oktoobris uue seaduse, mis keelab aumõrvad. See seadus alagati pärast Pakistani tuntud sotsiaalmeediastaari Qandeel Balochi mõrva, selle naise tappis ta vend, kuna naine eiras julgelt ühiskonnas kehtivaid reegleid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles