Anonymous ründab Twitteris Trumpi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupeeringu Anonymous logo
Grupeeringu Anonymous logo Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP/Scanpix

Küberkurjategijate grupeering Anonymous asus Twitteris USA presidendiks saavat Donald Trumpi ründama, teatades oma sõnumites, et Trumpil on salajased sidemed nii Vene võimude kui ka maffiaga.

Anonymouse teatel on Trumpil ärisidemed Venemaa allmaailmaga, mis tegeleb rahapesu, alaealiste kupeldamise ja tellimusmõrvadega.

Donald Trump / Lucas Jackson/Reuters/Scanpix
Donald Trump / Lucas Jackson/Reuters/Scanpix Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Grupeering asus Twitteris Trumpi ründama pärast seda, kui Trump küsis, kas tema kohta levitab valeinformastiooni USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine juht John Brennan.

Häkkerite teatel ei ole enam 1980. aastad, mil enamik informatsioonist oli paberkandjal ja seda oli lihtsam varjata, vaid nüüd jääb igale poole elektrooniline jälg maha ning järgnevad neli aastat saavad Trumpi jaoks presidendina olema põrgulikud.

Donald Trump ega ta meeskond ei ole Anonymouse tviitidele reageerinud.

Anonymouse vastaste ja Trumpi poolehoidjate sõnul ei ole nimetatud grupeeringul mitte mingeid andmeid Trumpi väidetavate sidemete kohta Venemaaga, see on lihtsalt väljamõeldis, millega kaasneb ähvardamine.

Möödunud nädalal kajastati maailma meedias ulatuslikult Briti endise luuretöötaja Christopher Steele’i, kes paregu töötab enda asutatud eraluurefirmas, poolt väidetavalt koostatud raportit, milles samuti oli juttu Trumpi seotusest Venemaaga ja sellest, et tänu venelastele sai Trump võimule.

Venemaa on eitanud USA presidendivalimiste mõjutamist ning Trump nimetas paljastusi oma väidetavast seotusest Venemaaga liba- ja valeuudisteks.

Trumpist saab USA 45. president 20. jaanuaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles