NASA teadlane väidab, et leidis tõendeid maavälisest elust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevalille galaktika ehk Messier 63
Päevalille galaktika ehk Messier 63 Foto: NASA / Scanpix

NASA astrobioloog dr Richard B. Hoover väidab, et leidis veenvaid tõendeid maavälisest elust.

Teadlane leidis üliharuldasest meteoriiditüübist nimega CI1 karbonaatsed kondriidid (selliseid on Maal ainult üheksa) bakterite fossiile, vahendab Yahoo! News.

Hooveri leid avaldati reedel teadusajakirjas Journal of Cosmology.

«Tõlgendan seda kui märki, et elu leidub mujalgi kui planeedil Maa,» selgitas Hoover, kes on meteoriite uurinud üle kümne aasta. «Seda valdkonda pole kuigi palju uuritud, sest väga suur osa teadlasi peab seda võimatuks.»

Hoover avastas mikroorganismide fossiilid, kui murdis CI1 meteoriidi lahti ning analüüsis kivi skaneeriva ja läbivalgustava elektronmikroskoobiga. Paljud neist on väga sarnased meie planeedil leiduvatega.

«Kõige põnevam on see, et mitmed on äratuntavad ja neid saab väga lähedaselt seostada liikidega Maal. Mõned fossiilid on aga väga kummalised ja nad pole millegi sellise sarnased, mida ma olen suutnud identifitseerida. Olen neid näidanud paljudele teistele ekspertidele, kes on samuti hämmelduses,» rääkis Hoover.

Skeptikute rahuldamiseks avaldati Hooveri uurimistöö tema teadlastest kolleegidele, et nad saaksid leide põhjalikult lahata. Nende teadlaste kommentaarid, kes otsustasid töö läbi vaadata, avaldatakse internetis koos uurimistööga.

Täiendus:

Kuigi Journal of Cosmology väidab, et «ühtki teist uurimistööd ajaloos pole nii põhjalikult kontrollitud», kahtlevad mitmed nimekad tegijad teadusmaailmas Cosmology usaldusväärsuses ja dr Hooveri leidudes.

«The Journal of Cosmology polegi tõeline ajakiri, vaid väikese grupi ekstsentriliste teadlaste veebisait, mille kinnismõtteks on idee, et elu on pärit kosmosest ja see lihtsalt sadas Maale,» ütles PZ Meyers väljaandest Science Blogs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles