Video: mida leidub Donald Trumpi «koopas»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Sel nädalal USA presidendiks saav vabariiklane Donald Trump avas New Yorgis Trump Toweris oleva kontori ukse teist korda ajakirjanikele ja näitas, mida ta isiklikus «koopas» leidub. Ta tegi seda ka 2015. aastal, kui presidendikampaania oli käimas.

Miljardärist Trumpi kontor asub Trump Toweri 26. korrusel ning seal on näiteks 18. sajandi musket, ajakiri Playboy, mille esikaanel ta on ja foto, millel ta isa annab talle ärijuhtimise üle, edastab Daily Mail.

Trumpi kontorist avaneb suurepärane vaade New Yorgi Keskpargile, samas on akende ees kuulikindlad klaasid, mis aitavad ennetada salamõrva.

Presidendiks saava mehe kontorist leiab palju auhindu, mälestusesemeid, plakateid ja fotosid, kaasa arvatud ta isast Fred Trumpist, kes suri 1999. aastal 93-aastasena.

Lisaks on veel esemeid, mis pärinevad USA nüüdsete presidendivalimiste ajast, kaasa arvatud kuulsad punased nokkmütsid kirjaga «Make America Great Again» ning ta valimisvõidust pajatav raamat «Unprecedented», mille andis välja kanal CNN. 

Veel leiab Trumpi asjade seast maineka purjetamisvõistluse America’s Cup auhinna, kuna ta oli USA purjetamismeeskonna sponsor.

Trumpi seinal olev musket kuulus USA iseseisvuse eest võidelnud sõdurile Nathan Hale’ile, kelle Briti sõdurid 1776. aastal maha lasid. Noormees oli surres 21-aastane.

Lisaks veel palju ajakirju, mille esikaanel on Trumpi nägu ning hunnikutes lehte Financial Times.

Fotode seas on pilt, millel Trump on koos USA 35. presidendi John F. Kennedy poja John F. Kennedy juunioriga. Kennedy juunior oli kolmeaastane, kui ta isa Dallases 1963. aastal maha lasti ja ta ise hukkus 1999. aastal lennuõnnetuses.

Trumpi kontorit näinute sõnul valitseb seal segadus ja kaos, kuid selle omaniku teatel meeldivadki talle segamini kontorid. Mitme väljaande esindajad on küsinud, milline saab olema Valge Maja ovaalkabinet, kui Trump seal koha sisse võtab. 

Donald Trumpist saab USA 45. president sel reedel, 20. jaanuaril, mil ta annab Washingtonis ametivande.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles