Sakslane selgitas, miks ta külmunud rebase jõest välja lõikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkamakates rebane
Jääkamakates rebane Foto: Johannes Stehle/AP/Scanpix

Möödunud nädalal teatas rahvusvaheline meedia, et Saksamaal kukkus rebane Doonau jõkke ja jäätus ning ta lõigati jõejääst välja.

Sakslasest jahimees Franz Stehle selgitas nüüd, miks ta jäätunud ja surnud rebase jõest välja lõikas: see loom olevat hea näide, kui julm võib loodus olla, edastab The Independent.

61-aastase jahimehe sõnul läks rebane Doonau õhukesele jääle, kuid kukkus vette ja jäätus ajal, mil temperatuur kiiresti langes.

Stehle oli esimene, kellele jääs olev rebane silma jäi, kuid ta ei asunud tegutsema kohe, vaid mõni päev hiljem, võttes kaasa mootorsae ning lõigates koos pojaga välja jääkamaka, mille sees rebane oli.

«Nägin rebase punakat karvkatet läbi jää, hiljem leidsin, et pean ta kätte saama. Tegelikult ei olnud ta täiesti jäätunud, valasime jalgade juurde vett, et ka need jääs oleksid,» teatas mees.

Sotsiaalmeedias kommenteeriti, et jäine rebasekompositsioon on võltsing, sest ükski loom ei jäätu vette kukkudes selliselt.

«Loom kukub läbi õhukese jää ja kui keegi väidab, et mõni päev hiljem on ta paksus jääs, mida tuleb saega saagida, on midagi valesti, see on võlts,» teatas üks isik sotsiaalmeedias.

Teine kommenteerija lisas, et rebase ümber olevad jääplokid on ebaloomulikud, selliseid ei saa kindlasti jõejääd lõigates.

Kolmas lisas, et selle triki taga on hoopis ebatavalise kunsti koguja ja kunstnik Damien Hirst.

Stehle jäi kriitikute kriitika suhtes kurdiks ja kinnitas, et rahvusvahelise kuulsuse saavutanud rebane hukkus, vajus läbi jõejää ja jäätus.

Jahimehe teatel jättis ta rebaseskulptuuri oma maja juurde, mis samas on ka hotell, hoiatuseks et õhukesele jõejääle minemine on ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles