13. Kuldnõela moeauhinna võitis Ketlin Bachmann-Põldroos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ketlin Bachmann-Põldroos
Ketlin Bachmann-Põldroos Foto: Jelena Rudi

FIBITi moefestivali avaürituse raames toimunud 13. Kuldnõela galal pälvis 2010. aasta parima moekunstniku tiitli disainer Ketlin Bachmann-Põldroos. 

Seekordse Kuldnõela gala raames taaselustati ka Väikese Nõela auhind, millega tunnustati möödunud aasta jooksul eredamat moeloomingulist sähvatust pakkunud noort moekunstnikku Liina Viirat. Eesti moedisaini arengusse erakordse panuse andnud isiku tunnustuse 2010. aasta Moemootori tiitli näol pälvis fotograaf Filippo Caroti.

Kuldnõela moeauhinna saanud disainer oli väga õnnelik. «Esimese hea emotsiooni sain juba siis, kui inimesed tulid lava taha ütlema, et neile mu kollektsioon väga meeldis. Ma ei osanud seda oodatagi, see sai nii kiiresti ja ekspromt tehtud ja mõtlesin, et võib totaalselt läbi kukkuda,» rääkis Ketlin Bachmann-Põldroos. Naine lisas, et lava taga olles ei osanud ta isegi aimata, kes kolmest nomineeritust võita võiks.
«Ei olnud sellist mõtetki, kõik kolm olid võimalikud. Vaatasin enda asju ka tüdrukutel laval seljas ja tundsin, et oo täitsa tugev töö. Üldse ei teadnud,» kirjeldas naine gala-etenduse ajal kogetut.

Ketlin Bachmann-Põldroosi jaoks on Kuldnõela auhind väga suure tähendusega, sest tema sõnul ei satu siinsed moekunstnikud väga naljalt maailma moeauhindade orbiidile. «Kuldnõel on praktiliselt nagu ainus tagasiside või tunnustus, mis meil pakutakse. See on suur au ja hästi meeldiv,» lisas naine ning saatis Elu24 kaudu teele ka oma tänusõnad kõikidele sõpradele ja Embassy of Fashion kolleegidele, kes tema jaoks alati olemas on olnud.

Kuldnõel 2010 žürii koosseisu kuulusid Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, moeajakirjanik Anu Merila, L-Fashion Group OY jaekaubanduse juht Edward Köster, Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes ning ehtekunstnik ja fotograaf Tanel Veenre. Kuldnõel 2010 nominendid olid disainerid Anu Samarüütel-Long, Ketlin Bachmann-Põldroos ja Kristina Viirpalu.

13. Kuldnõela võitjakollektsiooni on kõigil huvilistel võimalik Viru Keskuses FIBITi raames näha täna kell 16.00.

Vaata FIBITi ajakava siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles