Hollandis on hakanud levima naabriviha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandis on hakanud levima naabriviha
Hollandis on hakanud levima naabriviha Foto: SCANPIX

Siiani rahulikuks ja sõbralikuks peetud hollandlaste seas on hakanud levima niinimetatud naabriviha.

Selle tõttu on mitmed inimesed hakanud vabatahtlikult tegelema naabrite vahelise vihavaenu lahendamisega, edastab Helsingin Sanomat.

Kinnitamata andmetel tekib aastas umbes 700 000 hollandlasel oma naabritega tüli. See on üsna suur arv inimesi 42 000 ruutkilomeetri suuruses riigis, kus elab 16 miljonit elanikku.

Siiani väliselt sõbralikuks ja rahulikuks peetud rahvus on aga nüüd paljastanud oma tõelise pale – kadeduse ja vihkamise.

Sellise olukorra tõttu on mitmed inimesed  asunud sõna otseses mõttes oma naabreid valvama ning nende vastuolude lahendamisega tegelema.

«Tänapäeval ei lahendata keerulisi naabrite vahelisi olukordi sõbralikult rääkides, vaid karjumise ja isegi vägivallaga,» sõnas naabrite probleemidega tegelev Hans Wormgoor.

Wormgoori sõnul häirivad joviaalseks peetud hollandlasi näiteks kui naaber kasvatab tuvisid või lähiümbruses elab lärmakaid teismelisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles