Video: Donald Trump ei andnud CNNi reporterile võimalust talle küsimusi esitada (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

USA tulevane president Donald Trump pidas eile pressikonverentsi, mille lõpus tekkis  sõnavahetus, kuna Trump ei võimaldanud CNNi reporteril Jim Acostal talle küsimusi esitada.

Tegemist oli esimese pressikonverentsiga, mille Trump eile New Yorgis pärast novembrikuist valimisvõitu andis, edastab The Independent.

Trump esines alguses rahulikult, hüpates ühelt teemalt teisele ning vastas talle esitatud küsimustele, kuid tõstatas ka ise küsimusi, millel vastuse andis. Teemaks oli ka saladokumendid, mille kohaselt on venelastel Trumpi kohta valgustkartvat informatsiooni.

Presskonverentsi lõpul tekkis Trumpi ja uudistekanali CNN reporteri Jim Acosta vahel sõnavahetus, kuna  Trump ründas verbaalselt CNNi, nimetades kanalit valeuudiste levitajaks.

Acosta üritas mitmel korral Trumpilt küsida, kuid tulevane president katkestas need katsed.

«Härra tulevane president, te ründate meie uudistekanalit, kas te annaksite meile võimaluse küsimusi esitada?» lausus Acosta.

Trump eitas ründamist, samas nagu andes reporterile «rohelise tule», kuid siis andis uue verbaalse löögi.

Acosta üritas uuesti Trumpile küsimuse esitada, kuid ka seekord ei õnenstunud.

«Ära mine ülbeks, ma ei kavatse teie küsimust kuulata, sest te levitate valeuudiseid,» teatas tulevane president.

Acosta, kes on CNNi Valge Maja vanemkorrespondent, sõnas väljaandele Politico, et Trumpi pressijuht Sean Spicer ävradas ta pressikonverentsilt välja visata, kui ta kavatseb veel Trumpi oma küsimustega tüüdata.

Trump teatas enne pressikonverentsi, et CNN esitab valeinfot, mis puudutab tema väidetavat seotust Venemaaga ja seoses sellega avaldatud luureraportit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles